Χανιά: Νεκρός 54χρονος ναύτης σε γκαράζ πλοίου – Καταγγελίες για συνθήκες εργασίας

 Χανιά: Νεκρός 54χρονος ναύτης σε γκαράζ πλοίου – Καταγγελίες για συνθήκες εργασίας

Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (13/7) στα Χανιά, όταν 54χρονος ναυτικός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε γκαράζ πλοίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, “η Λιμενική Αρχή Χανίων ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης ότι 54χρονος ημεδαπός ναυτικός (ειδικότητας ναύτη), μέλος πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, εντός του γκαράζ του πλοίου”.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια,” στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης.

ΠΕΝΕΝ: Ένοχοι η υπερεργασία, η εντατικοποίηση και το αδιάκοπο καθημερινό στρες

“Με θλίψη ενημερώνουμε τον κλάδο μας ότι σήμερα το πρωί έφυγε από την ζωή ο συνάδελφος μας Κάλλιας – Βερβαινιώτης Κώστας, πατέρας 2 παιδιών, ο οποίος διέμενε στο Κερατσίνι και ήταν 55 ετών” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών.

Στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για “εργασιακό Γολγοθά που βιώνουν τα πληρώματα ιδιαίτερα την θερινή περίοδο” με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα θανάτων σε πλοία όλο το τελευταίο διάστημα και σημειώνει πως “η εντατικοποίηση, οι ελλείψεις στο προσωπικό επί των πραγματικών αναγκών των πλοίων και το συνεχές στρες προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυξανόμενα καθήκοντα τους είναι παράγοντες οι οποίοι επιδρούν στην υγεία και την ίδια την ζωή τους!”

“Σημειώνουμε ότι ο συνάδελφος μας δεν είχε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων. Για όλα αυτά είναι βαρύτατες οι ευθύνες Εφοπλιστών – Κυβέρνησης – ΥΕΝ και των Υπηρεσιών τους. Εκφράζουμε την βαθιά θλίψη μας στα δυο παιδιά του αδικοχαμένου συναδέλφου” καταλήγει η ΠΕΝΕΝ.

Σχετικά Άρθρα