Επεισόδιο στην Κω με διακινητή μεταναστών – Προειδοποιητικές βολές από το Λιμενικό

 Επεισόδιο στην Κω με διακινητή μεταναστών – Προειδοποιητικές βολές από το Λιμενικό

Ένας αλλοδαπός συνελήφθη χθες Τετάρτη μετά από καταδίωξη στα ανοιχτά της Κω.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας από το Λιμενικό, εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «ΛΑΜΠΗ» στην Κω, από το οποίο νωρίτερα είχαν αποβιβαστεί μετανάστες σε παραλία, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού.

Ο χειριστής του συγκεκριμένου σκάφους, αντιλήφθηκε την παρουσία του Λιμενικού, επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς τα τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με τα οποία ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς και επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στη συνέχεια το Λιμενικό προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους.

Ο χειριστής του Τ/Χ περισυνελέγη από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους και μεταφέρθηκε στον λιμένα ν. Κω, όπου οι προαναφερθέντες αλλοδαποί τον αναγνώρισαν και τον υπέδειξαν ως διακινητή του σκάφους που τους μετέφερε.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 31χρονος διακινητής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 187 του Π. Κ. (Εγκληματική οργάνωση), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω μέσο διακίνησης.

Σχετικά Άρθρα