Βελόπουλος: Ζητά την απόσυρση βιβλίου Θρησκευτικών λόγω “Παναγίας Γκέισας”

 Βελόπουλος: Ζητά την απόσυρση βιβλίου Θρησκευτικών λόγω “Παναγίας Γκέισας”

Με ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ζητά από τον υπουργό Παιδείας την αντικατάσταση του βιβλίου Θρησκευτικών της Γ´Δημοτικού Επαναφέροντας την απίθανη θεωρία για δήθεν «Παναγία γκέισα», που χρησιμοποίησε στο προεκλογικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Βελόπουλος μαλώνει με τη λογική. Αρχικά επειδή ονομάζει «γκέισα» μια γυναίκα ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά της Ιαπωνίας. Αν δεν γνωρίζει, πρέπει κάποιος να του εξηγήσει ότι δεν ήταν όλες οι γιαπωνέζες «γκέισες».

Έπειτα, κάθε λαός εικονογραφεί όπως νιώθει τα Θεία. Το ίδιο δικαίωμα που έχουν οι βορειοευρωπαίοι και οι Αμερικανοί να βλέπουν τον μεσανατολίτη Ιησού ξανθό και γαλανομάτη, έχουν και οι Ιάπωνες να βλέπουν μια Παναγία πιο οικεία, με παραδοσιακό φόρεμα.

Στην ερώτησή του ο Κ. Βελόπουλος γράφει ότι: «Όπως έχει αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, η απεικόνιση της Παναγίας, ως γκέισας ή Ινδιάνας κλπ στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ’ τάξης του Δημοτικού απηχεί μεθοδεύσεις συγκεκριμένων κύκλων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η παιδαγωγική επιστήμη και η Ορθόδοξη Θεολογία, όσον αφορά στην υποχρεωτική, σύμφωνα με το Σύνταγμα, εκπαίδευση των νέων παιδιών για τα θέματα της Ορθόδοξης Πίστης. Το ανωτέρω βιβλίο Θρησκευτικών, κρίθηκε ακατάλληλο από το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις υπ’ αρ. 1749/2019 & 1750/2019 Αποφάσεις του, ως μη νόμιμο, μη θεολογικό και μη παιδαγωγικό. Παρ’ όλα αυτά, έχοντας υποστεί κάποιες μη επουσιώδεις επεμβάσεις, δόθηκε προς χρήση εκ νέου το ανωτέρω βιβλίο στους μαθητές, παρά το ότι το κρίθηκε απορριπτέο, τόσο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, όσο και από το ΣτΕ».

Σχετικά Άρθρα