Τέλος η Πανεπιστημιακή Αστυνομία – “Δεν θα κάνουν τον θυρωρό” είπε ο Μηταράκης

 Τέλος η Πανεπιστημιακή Αστυνομία – “Δεν θα κάνουν τον θυρωρό” είπε ο Μηταράκης

Την «αφομοίωση» της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με τα υπόλοιπα τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών (ΚΕΜΕΑ) .Τα καθήκοντα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επανεξετάζονται, αφού οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.

«Θα κάνουμε έναν επανασχεδιασμό όλης αυτής της διαδικασίας», ανέφερε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη στον τηλεοπτική σταθμό του ΣΚΑΙ. 

«Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να παίξει έναν πιο επικουρικό ρόλο στην ασφάλεια των Πανεπιστημίων» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν θα υφίσταται η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, απάντησε: «Όχι, με τη μορφή που είχαμε σχεδιάσει, καθώς αλλάζει ο σχεδιασμός.»

Δήλωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ελευθερίας των πανεπιστημίων και για το λόγο αυτό η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα μπαίνει μόνο όταν θα πρέπει να μπαίνει στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. «Οι ΟΠΠΙ δεν θα μπαίνουν μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνουν τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται.»

Σχετικά Άρθρα