Καύσωνας: Θα ανοίξουν ή όχι τα μαγαζιά την Κυριακή;

 Καύσωνας: Θα ανοίξουν ή όχι τα μαγαζιά την Κυριακή;

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα καταστήματα να μην ανοίξουν την προσεχή Κυριακή που είναι η πρώτη των θερινών εκπτώσεων, λόγω του καύσωνα.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο υπουργός, οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μέχρι την Πέμπτη, και πάντα σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ούτε εργαζόμενος, αλλά ούτε καταναλωτής, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Εάν τελικά αποφασιστεί να παραμείνουν κλειστά, η Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, θα μεταφερθεί για τις 23 Ιουλίου.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι έμποροι της Αθήνας εμφανίζονται θετικοί ως προς το να μην ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 16 Ιουλίου. Οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν την Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως το τέλος Αυγούστου.

Ο νέος μηχανισμός εντοπισμού παραπλανητικών εκπτώσεων

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στην πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας όπου διαπίστωσε, όπως ανέφερε υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις, πολύ καλές τιμές και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Μπροστά σε φαινόμενα παραπλανητικών εκπτώσεων οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Ανάπτυξης προχωρούν σε ελέγχους στην αγορά, τόσο επιτόπιους όσο και εξ αποστάσεως μέσω ενός νέου ηλεκτρονικού εργαλείου.

Με τον νέο αυτό «μηχανισμό» όπως επεσήμανε ο κ. Σκρέκας, το προηγούμενο διάστημα συλλέχθηκαν τιμές προϊόντων από εκατοντάδες καταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων οι οποίες θα συγκριθούν με τις τιμές στα καταστήματα μετά την έναρξη των εκπτώσεων και εφόσον διαπιστωθούν πλασματικές ή εικονικές εκπτώσεις, θα επιβληθούν πολύ αυστηρά πρόστιμα.

Σχετικά Άρθρα