Αρναούτογλου για καύσωνα: Πότε ξεκινούν τα πρώτα 40άρια

 Αρναούτογλου για καύσωνα: Πότε ξεκινούν τα πρώτα 40άρια

Ο καύσωνας Κλέων είναι προ των πυλών και από αύριο Τετάρτη 12 Ιουλίου η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου. Συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωση του καιρού στην ΕΡΤ αναφέρει αρχικά πως η Τετάρτη θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.

Λίγα σύννεφα θα έχουμε στους ορεινούς όγκους στα ηπειρωτικά, τα οποία στα βορειοανατολικά δεν αποκλείεται να δώσουν κάποια παροδική μπόρα.

Το μεσημέρι αναμένεται να εμφανιστούν τα πρώτα 40άρια σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές μακριά από τη θάλασσα.Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 24 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει λιακάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι -με τη μορφή θαλάσσιας αύρας- θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 24 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσουν και οι υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας ενώ από την Παρασκευή οι άνεμοι αλλάζουν σε περισσότερο βορειοδυτικούς αυξάνοντας την πιθανότητα για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κορυφωθεί φτάνοντας και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Πολύ μικρή πτώση θα σημειώσει το Σαββατοκύριακο παραμένοντας ωστόσο αρκετά υψηλή.

Σχετικά Άρθρα