ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφια η Αχτσιόγλου με πρόσωπο έκπληξη – Πλατφόρμα Παππά για συμβιβασμό στο χρονοδιάγραμμα εκλογής πρόεδρου

 ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφια η Αχτσιόγλου με πρόσωπο έκπληξη – Πλατφόρμα Παππά για συμβιβασμό στο χρονοδιάγραμμα εκλογής πρόεδρου

Πατά γκάζι η Έφη Αχτσιόγλου και αύριο θα είναι η πρώτη που θα ανοίξει την αυλαία της διαδοχής με δημόσια δήλωσή της. Στο πλευρό της και πρόσωπο έκπληξη. Την Κυριακή η πλατφόρμα Νίκου Παππά στην ΚΕ όπου θα επιχειρήσει να παίξει ρόλο συνθετικό με την πρότασή του για εκλογή προέδρου στις 24 Σεπτεμβρίου.

Με το χρόνο πλέον να πιέζει αφόρητα το ΣΥΡΙΖΑ και τις αποφάσεις να γίνονται όλο και πιο δύσκολες υπο το βάρος της “ακυβερνησίας” τα στελέχη επιχειρούν να επιδείξουν αντανακλαστικά ώστε να μην επιτραπεί να μετατραπεί το κόμμα σε πύργο της Βαβέλ.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι όπως έχει γράψει το libre εκείνη που θα ανοίξει την αυλαία της διαδοχής και αύριο, πιθανότατα μαζί με πρόσωπο έκπληξη στο πλευρό της (το οποίο σε κάθε περίπτωση θα εκφράσει την υποστήριξή του), θα ανακοινώσει με μια δημόσια δήλωσή της την πρόθεσή της να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Η Έφη Αχτσιόγλου γίνεται το πρώτο …πολιτικό γεγονός στη μετά Τσίπρα εποχή και είναι και το πρόσωπο που θεωρείται και το φαβορί για την ηγεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ειδική εκδήλωση στην οποία θα κάνει τις ανακοινώσεις της δεν θα καταθέσει πολιτική πλατφόρμα.

Το δικό της σχέδιο για το «νέο ΣΥΡΙΖΑ» θα το καταθέσει στην ΚΕ και εκεί θα φανούν και οι προθέσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος πιέζεται από μεγάλη μερίδα της Ομπρέλας να είναι και εκείνος υποψήφιος. Στόχος της Ομπρέλας είναι υπο τις νέες συνθήκες αποσυσπείρωσης της βάσης να μετρήσει και πάλι τις δυνάμεις φιλοδοξώντας να βγει πιο ενισχυμένη.

Η πλατφόρμα Παππά για συμβιβασμό

Στην ΚΕ απευθείας θα καταθέσει τη δική του πλατφόρμα ο Νίκος Παππάς ο οποίος δεν σταματά κινείται στο παρασκήνιο αναζητώντας ένα συμβιβασμό μεταξύ των δυο αντικρουόμενων προτάσεων που θα αντιπαρατεθούν στην ΚΕ για τον οδικό χάρτη της εκλογής.

  • Η νέα πρόταση του για εκλογή στα τέλη Σεπτεμβρίου ήδη βρίσκει θετική ανταπόκριση και στις δυο πλευρές και υπο το φόβο να μην εξελιχθεί σε μάχη χαρακωμάτων η ΚΕ δεν είναι λίγοι που δεν θα αντίρρηση να πάει η διαδικασία λίγο πιο κάτω χρονικά.

Όπως έγραφε το libre ακόμη και ο Διονύσης Τεμπονέρας θα μπορούσε να ξανασκεφτεί τη δική του υποψηφιότητα σε μια τέτοια περίπτωση καθώς θα δινόταν περισσότερος χρόνος στα μέλη του κόμματος να δώσουν τη μάχη. Έτοιμος για την κούρσα και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έχει καταθέσει δημόσια -μέσω του libre– ένα πρώτο κείμενο θέσεων για την επόμενη ημέρα.

Μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη είναι έτοιμοι να τραβήξουν το σκοινί στη ΚΕ επιμένοντας σε εκλογή προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στα μέλη ώστε και τις εσωκομματικές κάλπες να προετοιμάσουν και να γίνει και η δύσκολη πολιτική συζήτηση για τα αίτια της κατάρρευσης και την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει το κόμμα.

Στήριξη σε Ιωακειμίδη

Το μόνο πρόσωπο στο οποίο πάντως συμφώνησαν χθες στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν αυτό του ανεξάρτητου υποψήφιου Γιώργου Ιωακειμίδη.

  • Η στήριξη στο πρόσωπο του μέσα στο όργανο ήταν ευρεία σύμφωνα με πληροφορίες με τον Δήμαρχο Νίκαιας να είναι και ο γεφυροποιός μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ώστε να ανοίξει η βεντάλια των συνεργασιών στην αυτοδιοίκηση και για άλλες περιφέρειες και Δήμους.

Ωστόσο συνολικά το ζήτημα των αυτοδιοικητικών είναι το μεγάλο αγκάθι για το ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναζήτηση υποψηφίων είναι εξαιρετικά δύσκολη και η Πολιτική Γραμματεία θα συγκληθεί εκ νέου την Πέμπτη για να δώσει μια εισήγηση στην ΚΕ ώστε να αρχίσουν να ανακοινώνονται τα πρώτα ονόματα. 

Σχετικά Άρθρα