49 φωτιές το τελευταίο 24ωρο – Τριπλό μέτωπο στην Κρήτη και 112 στο Ρέθυμνο – Ο χάρτης πρόβλεψης για αύριο

 49 φωτιές το τελευταίο 24ωρο – Τριπλό μέτωπο στην Κρήτη και 112 στο Ρέθυμνο – Ο χάρτης πρόβλεψης για αύριο

Συνολικά 49 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα με τις περισσότερες από αυτές να αντιμετωπίζονται άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Ψαρά, νησιά της ΠΕ Ρόδου, Κάρπαθο, Κάσο και Κρήτη.

Φωτιές στην Κρήτη: Στάλθηκε 112 στους πολίτες που βρίσκονται Ρέθυμνο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου. Για την κατάσβεση επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και 3 ελικόπτερα.

Λίγο μετά τις 15:00 το 112 ήχησε στα κινητά των πολιτών που βρίσκονται στο Ρέθυμνο καλώντας τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ρέθυμνο της Κρήτης αποφύγετε την περιοχή Άγιος Βασίλειος. Δασική πυρκαγιά. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies».

Υπό έλεγχο βρίσκονται και οι δύο φωτιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας 10/7 σε Πρινιά και Αρκαλοχώρι, χάρις τη συμβολή ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων και στα δύο μέτωπα.

Σχετικά Άρθρα