Σούνακ σε Μπάιντεν: Υπογράψαμε διεθνή συνθήκη που αποθαρρύνει τη χρήση πυρομαχικών διασποράς

 Σούνακ σε Μπάιντεν: Υπογράψαμε διεθνή συνθήκη που αποθαρρύνει τη χρήση πυρομαχικών διασποράς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θέλει να εργαστεί με τους συμμάχους για να συζητήσουν την πορεία της Ουκρανίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ αλλά ο ακριβής μηχανισμός είναι προς συζήτηση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του, ύστερα από συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν αρμόζει να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται ο πόλεμος με τη Ρωσία αλλά ο Σούνακ πιστεύει ότι η «δίκαιη θέση» της Ουκρανίας είναι εντός της συμμαχίας.

«Θέλουμε να εργαστούμε με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους για το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η Ουκρανία προς την ένταξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Επίσης, ο Σούνακ δήλωσε στον Μπάιντεν ότι η Βρετανία έχει υπογράψει διεθνή συνθήκη που αποθαρρύνει τη χρήση πυρομαχικών διασποράς και ότι εναπόκειται σε κάθε χώρα να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις για τη χρήση των όπλων αυτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Τηρούμε τις υποχρεώσεις μας με βάση τη συνθήκη, που περιλαμβάνει την αποθάρρυνση της χρήσης τους. Δεν υπάρχει αλλαγή από εμάς επ’ αυτού, προφανώς εναπόκειται σε κάθε χώρα να λάβει μια απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Σχετικά Άρθρα