Κυβερνητική παρέμβαση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εν μέσω Ιουλίου – Πού επικεντρώνονται οι αντιδράσεις

 Κυβερνητική παρέμβαση για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εν μέσω Ιουλίου – Πού επικεντρώνονται οι αντιδράσεις

Μετά τα δημοσιεύματα, τις καταγγελίες των πολιτών αλλά και τις πολιτικές αντιδράσεις η κυβέρνηση προανήγγειλε παρέμβαση για το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, το οποίο έχει βάλει… απαγορευτικό στις διακοπές πολλών οικογενειών. Αν και οι αποφάσεις μοιάζουν αρκετά καθυστερημένες αφού ήδη βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου, είναι καλοδεχούμενες. Ωστόσο δεν μπορούν να παραγνωριστούν δύο παράμετροι:

  • Το πρώτο κύμα αδειούχων έχει ήδη φύγει
  • Οι περισσότεροι απ’ όσους έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους σε κάποιο νησιωτικό προορισμό έχουν ήδη αγοράσει τα εισιτήρια τους.

Επίσης η κριτική που ασκείται είναι ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα μπορούσε αν ήθελε να έχει παρέμβει πολύ καιρό πριν και όχι να περιμένει κατακαλόκαιρο.

Πάντως ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, προανήγγειλε σύσκεψη, τις επόμενες ημέρες, με αντικείμενο τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ναυτιλίας και των εκπροσώπων της ναυτιλίας, και στόχο «να εξετάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις ακτοπλοϊκές τιμές και τα εισιτήρια».

  • «Προφανώς, εκεί βλέπουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που καταγράφονται κάποιες σημαντικές αυξήσεις. Εδώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει. Πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την ακτοπλοϊκή αγορά, γιατί υπάρχουν αυξήσεις», είπε ο κ. Σκέρτσος.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει κανένα τέτοιο ζήτημα όπως αυτό – που είναι πολύ σημαντικό – στην τύχη του, με άμεσες παρεμβάσεις, είτε σαν αυτές που έγιναν στην ενέργεια και καλύφθηκαν οι αυξήσεις, είτε στην ακρίβεια τροφίμων», είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα, καθώς ενώ οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει, το κόστος των εισιτηρίων παραμένει στα ύψη.

Τόνισε ότι «το παρακολουθούμε το ζήτημα και θα ενημερωθείτε άμεσα για νεότερα από την κυβέρνηση».

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Εξηγήσεις απ’ την κυβέρνηση για τη διατήρηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε υψηλά επίπεδα, παρά την υποχώρηση στις τιμές των καυσίμων, ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

  • Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας οφείλουν να απαντήσουν γιατί, πάρα την υποχώρηση των τιμών των καυσίμων, επιτρέπουν στις ακτοπλοϊκές εταιρείες οι τιμές των εισιτηρίων να παραμένουν τόσο υψηλές καθιστώντας δύσκολη έως αδύνατη τη μετακίνηση χιλιάδων συμπολιτών μας».

Υπενθυμίζει ότι «ήδη από πέρυσι το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής είχε παρουσιάσει συνεκτική δέσμη προτάσεων» και σχολιάζει πως «αν στην κυβέρνηση τις είχαν λάβει υπόψη, δεν θα αντιμετώπιζαν σήμερα οι πολίτες άλλη μια οικονομική επιβάρυνση».

Σχετικά Άρθρα