Κρήτη: Φωτιά στην Ιεράπετρα κοντά σε πυρηνελαιουργείο – Ισχυροί άνεμοι (vid)

 Κρήτη: Φωτιά στην Ιεράπετρα κοντά σε πυρηνελαιουργείο – Ισχυροί άνεμοι (vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ιεράπετρα Λασιθίου, όπου εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (10/07) φωτιά, στον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας -Μακρυλιάς, με τις φλόγες να βρίσκονται πολύ κοντά σε πυρηνελαιουργείο. Έχουν ήδη σπεύσει και επιχειρούν επτά οχήματα με δέκα πυροσβέστες, με τις συνθήκες κατάσβεσης να είναι δύσκολες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όλα τα μέτωπα στην Κρήτη έχουν περιοριστεί, εκτός από την περιοχή της Ιεράπετρας.

Η πυρκαγιά στη Ρογδιά εκδηλώθηκε πίσω από το χωριό, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οριοθετήθηκε άμεσα.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο, απεστάλη μήνυμα κινδύνου από το 112, καλώντας τους κατοίκους του Ρεθύμνου να αποφεύγουν την περιοχή. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή με χορτολιβαδική έκταση.

Στην Πρινιά του δήμου Γόρτυνας, η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ στο Αρκαλοχώρι εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση δίπλα στη χωματερή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Σχετικά Άρθρα