ΚΕΕΡΦΑ: Καταγγελία για ξυλοδαρμούς σε βάρος μεταναστών – “Άνοιξε η όρεξη των φασιστοειδών”

 ΚΕΕΡΦΑ: Καταγγελία για ξυλοδαρμούς σε βάρος μεταναστών – “Άνοιξε η όρεξη των φασιστοειδών”

Δύο νέα περιστατικά ξυλοδαρμού από φασίστες σε βάρος μεταναστών που εργάζονται κανονικά στη χώρα μας φέρνει στη δημοσιότητα η ΚΕΕΡΦΑ. Σύμφωνα με την καταγγελία, τα περιστατικά έλαβαν χώρα σε Περιστέρι και Σεπόλια. Στην πρώτη περίπτωση ο Φιάζ Αχμάντ επέστρεφε στο σπίτι του καθώς είχε μεταβεί σε μαγαζί για να αγοράσει πίτες και στην επιστροφή -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία- τον σταμάτησε ένα άτομο κοντοκουρεμένο μα μαύρη μπλούζα και τον ρώτησε: “Τι κοιτάς ρε;”.

Το δεύτερο περιστατικό που έλαβε χώρα στο Περιστέρι, αφορά τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου σε βενζινάδικο στο Περιστέρι, όταν “πελάτης” εισέβαλε με μεγάλη ταχύτητα στο χώρο και του είπε να προσέχει. Η απάντηση ήταν επίθεση με ρόπαλο και γροθιές στο πρόσωπο.

Τέλος, στην ανάρτησή της η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρεται και στην είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή μετά τις εκλογές, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η παρουσία τους “έχει ανοίξει την όρεξη των φασιστοειδών να βγουν ξανά σε επιθέσεις μίσους κατά των μεταναστών εργατών”.

Ολόκληρη η ανάρτηση της ΚΕΕΡΦΑ:

Ρατσιστικές επιθέσεις φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών εργατών στα Σεπόλια και το Περιστέρι.

Την Κυριακή 9 Ιούλη στις 8μμ κοντά στην πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, μετανάστης εργάτης δέχτηκε επίθεση από φασιστοειδές.

Ο Φιάζ Αχμάντ, μετανάστης εργάτης σε βιοτεχνία, ο οποίος ζει στην περιοχή, πήγε σε μαγαζί για να αγοράσει πίττες. Στη διαδρομή επί της Αγίου Μελετίου και ενώ επέστρεφε σπίτι του τον σταμάτησε ένα άτομο κοντοκουρεμένο μα μαύρη μπλούζα και τον ρώτησε: Τι κοιτάς ρε;” “Δεν ξέρω” ήταν η απάντηση.

Με υστερική κραυγή το φασιστοειδές ξαναφώναξε και άρχισε να τον χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο ενώ στο χέρι είχε περασμένη σιδηρογροθιά.

Τα χτυπήματα που του κατάφερε τον άφησαν αιμόφυρτο στο δρόμο μέσα στα αίματα. Τον βοήθησε ένα περαστικός διανομέας και ένα άνθρωπος από παρακείμενο κατάστημα που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες.

Ήρθαν φίλοι του Φιάζ Αχμέντ άμεσως ενώ το φασιστοειδές έτρεξε και έφυγε.

Στον Ευαγγελισμό όπου μετέβη του έκαναν ράμματα κοντά στο μάτι.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Μόλις στις 15/6 άλλος ένας μετανάστης εργάτης, ο Γουλάμ Αμπάς στο Περιστέρι δέχτηκε επίθεση στο χώρο εργασίας του, το βενζινάδικο, από μαινόμενο “πελάτη” όταν εισέβαλε με μεγάλη ταχύτητα στο χώρο και του είπε να προσέχει. Η απάντηση ήταν επίθεση με ρόπαλο και γροθιές στο πρόσωπο που του προκάλεσαν αιμορραγία και τραύματα. Ο δράστης ούρλιαζε “Κωλοπακιστανέ θα σε σκοτώσω”.

Η παρουσία των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη στη Βουλή έχει ανοίξει την όρεξη των φασιστοειδών να βγουν ξανά σε επιθέσεις μίσους κατά των μεταναστών εργατών.

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη φτάνει σε νέες δολοφονίες προσφύγων όπως του Σύρου στη Λάρισα με την εκτέλεση του από αστυνομικό σε καταδίωξη όπως στην περίπτωση Σαμπάνη. Η απόπειρα συγκάλυψης της εγκληματικής στάσης του Λιμενικού στο ναυάγιο και τον πνιγμό 600 προσφύγων στη Πύλο ανοίγει το δρόμο στους φασίστες.

Καλούμε τα συνδικάτα, την νεολαία, τις δημοτικές κινήσεις να φράξουμε μαζί το δρόμο στους φασίστες και τις ρατσιστικές επιθέσεις.

Καλούμε σε Σύσκεψη Δράσης την Δευτέρα 17/7 στις 7μμ στον πολυχώρο ΡΟΜΑΤΖΟ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Σχετικά Άρθρα