Κολωνός: Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για την μητέρα της 12χρονης – “Της ασκούσε πιέσεις λόγω ένδειας”

 Κολωνός: Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για την μητέρα της 12χρονης – “Της ασκούσε πιέσεις λόγω ένδειας”

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην πρόταση του εισαγγελέα για την παραπομπή του Ηλία Μίχου και άλλων 26 κατηγορούμενων σε δίκη για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια. Στην εισαγγελική πρόταση 90 σελίδων περιγράφεται αναλυτικά ο δρόμος που οδήγησε το μικρό κορίτσι στα χέρια του αδίστακτου 57χρονου βασικού κατηγορούμενου και στο μαρτύριο της μαστροπείας και της πορνείας.

Επίσης γίνεται αναφορά στην εγκληματική αδιαφορίας της μητέρας της 12χρονης που είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους και κατηγορείται και αυτή για μαστροπεία.

Οι ειδικές συνθήκες

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στον κυριακάτικο τύπο, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στην αρχή της πρότασής του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, περιγράφει τις ειδικές συνθήκες που μεγάλωνε το 12χρονο κορίτσι μέλος μιας πολυμελούς οικογένειας με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Γίνεται αναφορά στον πατέρα ο οποίος ως χρήστης ουσιών πηγαινοερχόταν στην φυλακή καθώς και στην μητέρα που επίσης φέρεται να έκανε χρήση, τουλάχιστον κάνναβης ακόμα και μπροστά στα παιδιά και στην περιορισμένη θέλησή της εργαστεί.

«Γενικώς οι γονείς επεδείκνυαν τουλάχιστον πλημμελή εποπτεία για το πρόσωπο της 12χρονης και όλως επιεικώς περιορισμένο ενδιαφέρον και διάθεση για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς της…» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Οι πιέσεις της μητέρας

Παράλληλα γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι το κορίτσι, όπως και τα άλλα παιδιά της οικογένειας, δεν πήγαιναν καθημερινά στο σχολείο ενώ η 12χρονη καθημερινά έλειπε από το σπίτι τουλάχιστον 4 με 5 ώρες έως τις 11 και 12 το βράδυ.

«Πιθανότατα λόγω της ένδειας που αντιμετώπιζε η πολυμελής οικογένειά της, η μητέρα επέβαλε με διαρκείς επίμονες πιέσεις προς τούτο την κατά το έτος 2022, 12χρονη κοπέλα να επιδοθεί στην ενίοτε επιθετική και με τη συνοδεία μικρότερων αδερφών της επαιτεία, στην πέριξ της οικίας της περιοχή Κολωνού και Σεπολίων προς συλλογή χρημάτων και παράδοσή τους στη μητέρα της, η οποία την πίεζε υπέρμετρα προς τούτο…» αναφέρει ο κ. Νούλης.

Στα χέρια του Μίχου

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας περιγράφει πώς μπήκε στη ζωή της 12χρονης ο αδίστακτος 57χρονος καταστηματάρχης και ξεκίνησε το μαρτύριο της μαστροπείας και των βιασμών.

Όπως αναφέρει η κατάσταση της οικογένειας της 12χρονης ήταν γνωστή στην ευρύτερη γειτονιά όπως και στον Ηλία Μίχο.

Τον Απρίλιο του 2022 ο 57χρονος δέχθηκε την πρόταση της μητέρας της 12χρονης να προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας στο κατάστημά του προκειμένου να εξοφλήσει έτσι τις οφειλές που είχε στον ίδιο.

Η 37χρονη εργάστηκε περιστασιακά για κάποιες ημέρες εκεί, παίρνοντας μαζί της και την 12χρονη κόρη της. Όταν σταμάτησε η μητέρα, η 12χρονη συνέχισε να πηγαίνει μόνη της στο κατάστημα του Ηλία Μίχου.

Το προσωπείο του αδίστακτου καταστηματάρχη

Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας, η δήθεν ανθρώπινη και προστατευτική συμπεριφορά του 57χρονου προς το κορίτσι αρχικά ήταν ικανή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μητέρας της.

Ωστόσο γρήγορα αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές του προθέσεις. Μετά από μια εβδομάδα υπό το καθεστώς διάφορων απειλών, ο 57χρονος βίασε την 12χρονη.

Ο εισαγγελέας περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς ο 57χρονος ανάγκασε το μικρό κορίτσι και ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί του στο υπόγειο του καταστήματος.

Από εκεί πέρα ξεδιπλώνεται το σχέδιο που υλοποίησε ο Ηλίας Μίχος στήνοντας το δίκτυο μαστροπείας μέσω τις διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών blindchat, τα 2 κινητά τηλέφωνα της 12χρονης (το ένα, iphone, το είχε κάνει δώρο ο ίδιος στο κορίτσι) και την ανταλλαγή μνημάτων μέσω Viber και WhatsApp.

Και σε οίκο ανοχής

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο 57χρονος εξέδιδε την 12χρονη με ραντεβού που έκλεινε με άγνωστους άνδρες σε σημεία όπως στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια και σε ακάλυπτο χώρο κοντά στα ΚΤΕΛ Κηφισού.

Επίσης αναφέρεται ότι ο Ηλίας Μίχος εξέδιδε την 12χρονη και σε οίκο ανοχής στην περιοχή του Κεραμεικού όπου την ανάγκαζε να συνευρίσκεται με 5 άνδρες τη φορά. Όπως τονίζεται αυτό συνέβαινε τις ώρες που 12χρονη πήγαινε δήθεν στο κατάστημα του 57χρονου για να εργαστεί.

Ο ρόλος του «Μιχάλη»

Ο εισαγγελέας κάνει ειδική αναφορά και στον «Μιχάλη» ο οποίος φέρεται να είναι ο δεύτερος μαστροπός της 12χρονης. Στην εισαγγελική πρόταση περιγράφεσαι πώς το κορίτσι ήρθε σε επαφή με τον συγκεκριμένο άγνωστο άνδρα μέσα από τον εθισμό που είχε υποστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Επίσης μέσα από το αποδεικτικό υλικό περιγράφει πώς «Μιχάλης» αναζητούσε πελάτες για τη 12χρονη.

Η εγκληματική αδιαφορία της μητέρας

Ο εισαγγελέας επιμένει στην κατηγορία της μαστροπείας για την 37χρονη μητέρα του κοριτσιού. Αν και παραδέχεται ότι πράγματι η μητέρα δεν είχε πλήρη εικόνα και σίγουρα δεν γνώριζε όλα όσα έκανε ο Ηλίας Μίχος στην κόρη της.

Ωστόσο το συγκεκριμένο γεγονός, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν επιδρά στη θεμελίωση της διάπραξης του κακουργήματος της μαστροπείας και από μέρους της μητέρας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «με την εγκληματικά αδιάφορη στάση της (και παρά τις υποψίες που μετά βεβαιότητας της είχαν γεννηθεί και τις ενδείξεις που υπέπεσαν στην αντίληψή της για πιθανή συμμετοχή του παιδιού σε ανήθικες δραστηριότητες από όπου προέρχονταν τα μικροποσά που αυτό κόμιζε, πρωτίστως στην ίδια και στην οικογένειά της) επέτρεψε τον εκμαυλισμό της μικρής, την οποία αποδεχόταν και ανεχόταν, αποβλέποντας ακριβώς στα συγκεκριμένα έσοδα. Αγνοώντας όμως πλήρως και επακριβώς το είδος, το εύρος και τις συνθήκες των ακόλαστων ενασχολήσεων του παιδιού της, όπως επίσης και το πρόσωπο που το παρέσυρε στην πορνεία».

Σχετικά Άρθρα