Ερντογάν: “Αν ενεργούμε ως μια γροθιά, κανείς δε θα επιτεθεί στα άγια των μουσουλμάνων”

 Ερντογάν: “Αν ενεργούμε ως μια γροθιά, κανείς δε θα επιτεθεί στα άγια των μουσουλμάνων”

Μέσα από συλλογική δράση θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την ισλαμοφοβία ο μουσουλμανικός κόσμος, με σκοπό να αποφευχθούν στο μέλλον περιστατικά όπως το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία, ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Η άθλια επίθεση στο ιερό μας βιβλίο, το Κοράνι, στη Σουηδία την πρώτη ημέρα του Eid al-Adha αποκαλύπτει τις τρομακτικές διαστάσεις της ισλαμοφοβίας”, είπε σε ένα βίντεο που στάλθηκε στο Εορταστικό Δείπνο της 46ης Ετήσιας Συνέλευσης της Ένωσης των Γιατροί Πακιστανικής Καταγωγής Βόρειας Αμερικής (APPNA).

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Ερντογάν τόνισε ότι είναι ευθύνη όλων των μουσουλμάνων να αποτρέψουν μια επανάληψη κάποιου ανάλογου περιστατικού.

“Όλοι εμείς, όλοι οι μουσουλμάνοι, έχουμε μεγάλη ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες ενέργειες, στις οποίες αντιδρούμε πολύ έντονα στην Τουρκία, δεν θα επαναληφθούν. Αν ενεργούμε ως μια καρδιά και μια γροθιά, κανείς στον κόσμο δεν τολμά να επιτεθεί στα άγια των μουσουλμάνων”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα μεταβεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στη συμμαχία, αναμένεται να βρεθεί πολύ ψηλά στην ατζέντα των επαφών.

Σχετικά Άρθρα