Έρχεται το πρώτο κόκκινο φανάρι για όσους χαζεύουν στο κινητό

 Έρχεται το πρώτο κόκκινο φανάρι για όσους χαζεύουν στο κινητό

Τη λύση για όσους χαζεύουν στο κινητό τους ακόμα και όταν βρίσκονται στο δρόμο φαίνεται πως βρήκαν στη Νότια Κορέα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι περπατούν στον δρόμο κοιτώντας το κινητό τους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και τους γύρω τους.

Η Νότια Κορέα φαίνεται πως βρήκε τη λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Εκτός από τον στύλο, οι φωτεινοί σηματοδότες βρίσκονται και στο έδαφος προκειμένου να βοηθήσουν όσους είναι κολλημένοι στις οθόνες των τηλεφώνων τους ενώ διασχίζουν τους δρόμους.

Το βίντεο που ανέβασε χρήστης στο Twitter, δείχνει πεζούς να περιμένουν στη διάβαση ζέβρας ενός πολυσύχναστου δρόμου στη Σεούλ.

Κόκκινα φώτα LED φαίνονται να λάμπουν στο πεζοδρόμιο, καθώς το φανάρι δείχνει τον «Σταμάτη». Αργότερα, το φανάρι και αυτά που είναι εγκατεστημένα στο έδαφος γίνονται πράσινα και οι εργαζόμενοι αρχίζουν να διασχίζουν το δρόμο.

Οι φωτεινοί σηματοδότες εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού έργου το 2019 για να περιοριστεί ο αυξανόμενος αριθμός ατυχημάτων στις διαβάσεις πεζών, αναφέρεται σ δημοσίευμα του Independent.

Στόχος ήταν οι πεζοί να διασχίσουν τον δρόμο με ασφάλεια, ενώ παράλληλα κοιτάζουν τις οθόνες των κινητών τους.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εισήγαγε επίσης την ίδια χρονιά ένα σύστημα ειδοποίησης που στέλνει ειδοποίηση στο τηλέφωνο ενός ατόμου εάν πρόκειται να διασχίσει έναν δρόμο.

Μέχρι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σχεδόν 1.200 επίγειοι φωτεινοί σηματοδότες είχαν εγκατασταθεί σε 25 συνοικίες της Σεούλ. Τα συμπληρωματικά φώτα ενσωματώθηκαν για να ειδοποιούν τα «ζόμπι των smartphones», αλλά αργότερα αποδείχθηκαν χρήσιμα και για την ασφάλεια των παιδιών.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επεκτείνει αυτό το σύστημα φωτεινών σηματοδοτών σε ολόκληρη τη Σεούλ, ιδίως σε περιοχές γύρω από σχολεία.

πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα