Δένδιας: “Δεν θα επιτρέψουμε στην πατριδοκαπηλία να δηλητηριάσει την εθνική ομοψυχία”

 Δένδιας: “Δεν θα επιτρέψουμε στην πατριδοκαπηλία να δηλητηριάσει την εθνική ομοψυχία”

“Θα επιδιώξουμε, όπως εμπράκτως αποδείξαμε την προηγούμενη τετραετία, την εθνική συναίνεση ή τουλάχιστον την εθνική συνεννόηση και κατανόηση στις βασικές επιλογές”, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως δεν είναι ανεκτή καμιά διολίσθηση σε οτιδήποτε αφορά στην εδαφική ακεραιότητα και στην ανεξαρτησία της χώρας, στην κυριαρχία και στα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στη Βουλή το Σάββατο (08/07). «Διαμορφώνουμε μία ισχυρή δύναμη αποτροπής, μια ρομφαία δικαίου που είναι ικανή να δώσει απάντηση στο πεδίο» είπε ο νέος υπουργός Άμυνας.

Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις εθνική συναίνεση ή τουλάχιστον συνεννόηση και κατανόηση σε βασικά θέματα που αφορούν στην Εθνική Άμυνα της χώρας.

Ταυτόχρονα, ο νέος υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να συρθούν τα εθνικά μας θέματα στο βούρκο των λαϊκισμών, στη λάσπη των κομματικών αντιπαραθέσεων, ούτε όμως να επικυριαρχήσουν οι εθνικιστικές κορώνες των εθνικών συμφερόντων.

«Δεν θα επιτρέψουμε στην πατριδοκαπηλία, εφόσον εμφανιστεί, να χρησιμοποιήσει ως προκάλυμμα την Εθνική Άμυνα της χώρας και να δηλητηριάσει την εθνική ομοψυχία» είπε ο Νίκος Δένδιας.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε πως «επιδιώκουμε το διάλογο, με σαφές και δεδομένο πλαίσιο», σημειώνοντας πως εξακολουθούμε να τείνουμε κλάδο ελαίας προς την Τουρκία, προσδοκώντας σε βελτίωση των σχέσεών μας με την γείτονα, μετά το παράθυρο που άνοιξε λόγω των σεισμών.

Σχετικά Άρθρα