Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Τελείωσε η εποχή των ανέξοδων υποσχέσεων – Η κοινωνία μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης

 Βορίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Τελείωσε η εποχή των ανέξοδων υποσχέσεων – Η κοινωνία μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης

«Προτείνατε ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα, αλλά ο λαός προτίμησε το δικό μας κοστολογημένο πρόγραμμα, γιατί τελείωσε η εποχή των ανέξοδων υποσχέσεων» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ασκώντας δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα δώσετε στην κοινωνία ψήφο εμπιστοσύνης αλλά η κοινωνία έδωσε σε εμάς», τόνισε απαντώντας στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο. Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, υποστήριξε επίσης ότι «έκλεισε ένας πολιτικός κύκλος με τη συντριβή του δεξιού και αριστερού λαϊκισμού στις εκλογές».

Ο κ. Βορίδης απάντησε και στη δευτερολογία του προέδρου της «Νίκης», Δημήτρη Νατσιού, σχολιάζοντας την αγωνία περί συνταγματικής αναθεώρησης ως εξής: «Καλώς ήρθατε στη Βουλή όπου δεν μιλάτε πλέον μόνοι στην παρέα. Εδώ είναι Κοινοβούλιο και θα έρχεστε ξέροντας ποια είναι η πραγματικότητα» είπε και σχετικά με το άρθρο 3 τόνισε ότι «την εποχή που πρότεινε συνταγματική αναθεώρηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για την θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους, τη σταμάτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ».

«Έχω εντυπωσιαστεί με τους Σπαρτιάτες», είπε ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Βασίλης Στίγκας, αναφέρθηκε σε «συνταγματικό πατριωτισμό», επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν μία θεωρία που ανέπτυξε ο Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας ακριβώς για να απαντήσει στον «πατριωτισμό» των ναζί.

«Έχετε πάρει σχετική άδεια; Περάσαμε από τον Κασιδιάρη στον Χάμπερμας έτσι γρήγορα;», πρόσθεσε.

Ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι συνεχίζει να υπενθυμίζει γιατί βρίσκεται στο 17%.

Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ένα πρόγραμμα τετραπλάσιο από της ΝΔ και στην επισήμανση από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η ΝΔ έλεγε προεκλογικά ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οκταπλάσιο από το δικό της είπε: «Ακόμη καλύτερα. Ας αφήσουμε τους πολλαπλασιαστές. Προτείνατε ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα, αλλά ο λαός προτίμησε το δικό μας κοστολογημένο πρόγραμμα, γιατί τελείωσε η εποχή των ανέξοδων υποσχέσεων».

«Αυτή η χώρα το 2019 ήταν καθημαγμένη και σήμερα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας. Στο Eurogroup ρωτάνε ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας Οι μόνοι που δεν το καταλάβατε είστε εσείς», ανέφερε.

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε στις προγραμματικές δηλώσεις «όραμα ελευθερίας και υπεύθυνου πατριωτισμού» και πρόσθεσε:

«Αν αναρωτιέστε γιατί είναι ηγέτιδα δύναμη, η απάντηση βρίσκεται στη σύζευξη αυτών των δύο εννοιών. Έθνος και ελευθερία μας οδηγούν στην επόμενη φάση της διαλεκτικής μας πορείας».

«Αυτές οι προγραμματικές δηλώσεις ήταν χαμένη ευκαιρία για την αντιπολίτευση. Έχουν γίνει εκλογές κι έχουν κριθεί ζητήματα όπως τα πεπραγμένα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης καθώς και τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων. Δεν έχει νόημα να ξαναλέτε τα ίδια», τόνισε ο Μάκης Βορίδης συμπληρώνοντας: «Να πρωταγωνιστεί η Ελλάδα είναι το σχέδιο που σας πρότεινε ο πρωθυπουργός. Αυτό είναι το σχέδιο, όχι εύκολα λόγια προγονοπληξίας και προγονολατρείας».

Σχετικά Άρθρα