Ναυάγιο Πύλος: Νέο βίντεο τη στιγμή που το πλοίο παίρνει κλίση και κάποιος πέφτει στη θάλασσα

 Ναυάγιο Πύλος: Νέο βίντεο τη στιγμή που το πλοίο παίρνει κλίση και κάποιος πέφτει στη θάλασσα

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο από το τραγικό ναυάγιο της Πύλου, όπου εκατοντάδες μετανάστες βρήκαν φρικτό θάνατο έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο φαίνονται με ξεκάθαρο τρόπο οι κινήσεις του πλοίου από τις κάμερες του Λιμενικού που είχε φτάσει ήδη στο σημείο. Ειδικότερα, στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο MEGA, φαίνεται το πλοίο πώς γέρνει απειλητικά προς την μία και την άλλη πλευρά έτοιμο να βυθιστεί. Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό προέρχεται από τις κάμερες του Λιμενικού Σώματος που παρακολουθούσε τις κινήσεις του μοιραίου δουλεμπορικού με τους 700 τουλάχιστον επιβάτες που υπολογίζεται ότι έχει πάνω του.

Στο οπτικό υλικό αποτυπώνονται οι κλυδωνισμοί και η αστάθεια, λόγω ακριβώς της υπερφόρτωσης και των μετακινήσεων των εκατοντάδων επιβατών.

Μάλιστα, από την έντονη κλίση που παίρνει το πλοίο οι επιβάτες της αντίστοιχης πλευράς σχεδόν ακουμπούν την θάλασσα.

Αρνείται τις κατηγορίες το Λιμενικό

Καταλήγοντας θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Λιμενικού Σώματος δεν αποδέχονται με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπήρξε προσπάθεια ρυμούλκησης του σκάφους – όπως αναφέρουν ξένα Μέσα – και υπογραμμίζουν ότι το εν λόγω βίντεο αποδεικνύει πόσο ασταθές ήταν το πλοίο λόγω του ανθρώπινου φορτίου που υπήρχε πάνω σε αυτό.