Φθιώτιδα: Ο 56χρονος πνίγηκε στο σημείο που ξεβράστηκε το πτώμα της κοπέλας που σκότωσε το 1990

 Φθιώτιδα: Ο 56χρονος πνίγηκε στο σημείο που ξεβράστηκε το πτώμα της κοπέλας που σκότωσε το 1990

Τα παιχνίδια που παίζει η μοίρα ορισμένες φορές, δεν μπορεί να τα συλλάβει ούτε ο πιο… πολυμήχανος εγκέφαλος. Μια τέτοια ιστορία εκτυλίχθηκε στις Ράχες Φθιώτιδας, εκεί που δύο συμπολίτες μας βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό. Μια γυναίκα πνιγόταν και καλούσε σε βοήθεια. Στον μώλο περπατούσε ένας άνδρας, που δίχως να το σκεφτεί, έβγαλε ρούχα και παπούτσια και βούτηξε στο νερό για να τη σώσει. Δυστυχώς, δεν βγήκε κανείς τους, βυθίζοντας στο πένθος οικείους και τοπική κοινωνία.

Ο 56χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα, όχι όμως για κάτι αντίστοιχο με την ηρωική του πράξη σήμερα, αλλά για κάτι που τον μίσησαν πολλοί. Είχε σκοτώσει μια ανήλικη κοπέλα, την οποία προσπάθησε προηγουμένως να βιάσει. Της έλιωσε το κεφάλι με μία ζαρντινιέρα γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στις ορέξεις του. Ήταν Απρίλιος του 1990 όταν ο 23χρονος τότε άνδρας, όντας μόνιμος κάτοικος Ραχών, είχε αποπειραθεί να βιάσει τη 17χρονη που παραθέριζε τα καλοκαίρια στο παραθαλάσσιο μέρος της Φθιώτιδας με την οικογένειά της και γνωρίζονταν από μικροί.

Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου αφιέρωναν μεγάλο μέρος τους στο ειδεχθές έγκλημα και όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια, έγραφαν χαρακτηριστικά: «”Έσπασε” ο ψαράς. Ομολόγησε το φόνο της 17χρονης μαθήτριας. Η άτυχη κοπέλα ήταν ημίγυμνη και δίπλα της βρισκόταν πεταμένη η ματωμένη ζαρντινιέρα που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για της σπάσει το κεφάλι».

«Δεν κατάλαβα πώς την σκότωσα», έλεγε τότε ο δολοφόνος στο δικαστήριο προκαλώντας την οργή των συγγενών της ανήλικης μαθήτριας.

«Η μητέρα της 17χρονης αφού ολοκλήρωσε την κατάθεση της επιτέθηκε στον κατηγορούμενο χαστουκίζοντας τον», αναφέρουν μεταξύ άλλων άρθρα της εποχής.

Τα πρωτοσέλιδα της εποχής

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ: Ισόβια στον δολοφόνο της μαθήτριας που προσπάθησε να βιάσει και στη συνέχεια σκότωσε τη 17χρονη Χριστίνα», έγραφαν τα πρωτοσέλιδα της εποχής.

Άρθρα της εποχής μιλούσαν για τον φρικαλέο τρόπο με τον οποίο πολτοποίησε το κεφάλι της νεαρής κοπέλας. «’Έσπασε ο ψαράς’. Ομολόγησε το φόνο της 17χρονης μαθήτριας. Η άτυχη κοπέλα ήταν ημίγυμνη και δίπλα της βρισκόταν πεταμένη η ματωμένη ζαρντινιέρα που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για της σπάσει το κεφάλι», ανέφερε ο Τύπος της εποχής.

«Δεν κατάλαβα πώς τη σκότωσα» ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστών, προκαλώντας εύλογα την οργή των συγγενών της 17χρονης μαθήτριας που είχε στόχους και όνειρα να σπουδάσει αρχαιολογία.

«Η μητέρα της 17χρονης αφού ολοκλήρωσε την κατάθεση της επιτέθηκε στον κατηγορούμενο χαστουκίζοντας τον», λένε άρθρα της εποχής.

«Μπήκε σε ηλικία σχεδόν 20 ετών και βγήκε 39 αν θυμάμαι καλά. Δεν είχε πουθενά να επιβιώσει και γύρισε εκεί στο χωριό, όπου κατά κάποιο τρόπο, ενώ είχε διαπράξει αυτό το ακραίο έγκλημα τον αγαπούσαν όλοι γιατί αυτός απ’ ότι φαίνεται και από ότι είχα μάθει μετά γιατί μου τηλεφωνούσε, όταν περνούσα από εκεί κατέβαινα στις Ράχες, έπινα καφέ με τους γονείς του, έβλεπα το παιδί αυτό και χαιρόμουνα που είχα βοηθήσει στην επανένταξή του», κατέληξε.

Πριν 13 χρόνια αποφυλακίστηκε, επέστρεψε στον τόπο του και προσπάθησε να επανενταχθεί, έχοντας καταφέρει να κερδίσει ξανά τους συντοπίτες του. Τελικά, η μοίρα του επιφύλασσε «άγρια πληρωμή», αφού πέθανε λίγα μέτρα από εκεί που ξεψυχούσε η κοπέλα όταν της αφαιρούσε τη ζωή…

Σχετικά Άρθρα