Τζάκρη: Το ΕΚΑΒ διοικείται από την ΔΑΚΕ – Κομματικός μηχανισμός διαχειρίζεται θέσεις ευθύνης

 Τζάκρη: Το ΕΚΑΒ διοικείται από την ΔΑΚΕ – Κομματικός μηχανισμός διαχειρίζεται θέσεις ευθύνης

Την πρώτη της παρέμβαση στη Βουλή, ως Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, έκανε η Θεοδώρα Τζάκρη. Οι αναφορές του υπουργού Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο ΕΚΑΒ, προκάλεσαν την αντίδρασή της, με την ίδια να αναφέρει ότι το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας διοικείται από μια σκληρή ομάδα της ΔΑΚΕ (συνδικαλιστική παράταση ΝΔ). Έκανε λόγο για έναν παρακρατικό, κομματικό μηχανισμό που μεταθέτει και διαχειρίζεται θέσεις ευθύνης ανάλογα με την προσφορά στην παράταξη.

«Είστε έμπειρος κ. υπουργέ και έχετε εξασκηθεί σε πιο αδιαφανείς διαδικασίες… Γιατί δεν διώξατε τον διοικητή; Δεν περνάει από το χέρι σας να τον απολύσετε;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε προς τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα περιστατικά όπου η καθυστέρηση του ΕΚΑΒ προκάλεσε τον θάνατο ασθενών αλλά και στις «VIP ΜΕΘ».

Η παρέμβαση Τζάκρη:

Χθες ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε ενθουσιωδώς ότι ηγείται «Κράτους που πατάει στέρεα και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών…».

Με την εξαίρεση, φυσικά, την προσδοκία των πολιτών να περιλαμβάνει κάτι το εξωφρενικό, όπως και το να προσδοκούν ασθενοφόρο.

Μια μητέρα και το τελειόμηνο μωρό της πέθαναν στην Νέα Μάκρη περιμένοντας επί ώρες την άφιξη του ΕΚΑΒ.

Ένα ακόμη από πλήθος περιστατικών, μόνο που εδώ υπάρχει αιτιολογική σχέση εξακριβωμένη μεταξύ της τραγικής κατάληξης και της αδόκητης συμπεριφοράς μιας κρατικής υπηρεσίας.

Πέθαναν δηλαδή από αυτήν κι εξ αιτίας της. Διαπιστώθηκε δε ότι τις ώρες εκείνες υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο με ιατρό, που δεν ήταν αλλού απασχολημένο αλλά ακίνητο στην γειτονική Αρτέμιδα και το οποίο ποτέ δεν έλαβε την σχετική εντολή παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των οικείων.

Σχετικά Άρθρα