Ο Μακρόν θα ελέγχει τα τηλέφωνα των Γάλλων και με το… νόμο

 Ο Μακρόν θα ελέγχει τα τηλέφωνα των Γάλλων και με το… νόμο

Η γαλλική αστυνομία θα μπορεί πλέον να κατασκοπεύει όσους θεωρεί υπόπτους ενεργοποιώντας εξ αποστάσεως την κάμερα, το μικρόφωνο και το GPS των τηλεφώνων και άλλων συσκευών τους.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Μέρος υποτίθεται ενός ευρύτερου νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, η διάταξη για την κατασκοπεία έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών στη Γαλλία η οποία καταρρέει από τυος συνολικούς χειρισμούς του Μακρόν αν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Eric Dupond-Moretti επιμένει ότι θα επηρεάσει μόνο «δεκάδες υποθέσεις το χρόνο».

Η Εθνοσυνέλευση στη Γαλλία ενέκρινε το αμφιλεγόμενο άρθρο 3 του νομοσχεδίου του υπουργείου δικαιοσύνης που εξουσιοδοτεί τις αρχές να ενεργοποιούν εξ αποστάσεως τις κάμερες και τα μικρόφωνα τηλεφώνων ή άλλων συνδεδεμένων συσκευών χωρίς τη γνώση των ενδιαφερομένων.

Με απλά λόγια, κάθε τηλέφωνο πολίτη, θα μπορεί να μολύνεται με ένα σύστημα και οι διωκτικές αρχές να παίρνουν τον πλήρη έλεγχο του. «Δημοκρατικά» πράγματα δηλαδή…

Τις αυταρχικές συμπεριφορές του Γάλλου προέδρου προσπαθεί να μαζέψει το Μέγαρο των Ηλυσίων, με τη γαλλική αντιπολίτευση αλλά και συμπολίτες του να τον κατηγορούν, μετά τις απειλές του να διακόψει ακόμα και την πρόσβαση στα social media.

Πάντως, αξιωματούχοι των Ηλυσίων και υπουργοί της κυβέρνησης έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι ο πρόεδρος Μακρόν δεν απειλούσε με «γενικό μπλακ άουτ» αλλά με «περιστασιακή και προσωρινή» αναστολή των πλατφορμών. Δηλαδή τους καθησυχάζει ότι δεν θα είναι πολύ αυταρχικός, αλλά λίγο…

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα