Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στο Αλιβέρι – Βελτιωμένη η εικόνα – Η φωτιά, κινήθηκε προς το Καλέντζι – Άνεμοι 2 μποφόρ στην περιοχή, επιχειρούν εναέρια μέσα

 Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στο Αλιβέρι – Βελτιωμένη η εικόνα – Η φωτιά, κινήθηκε προς το Καλέντζι – Άνεμοι 2 μποφόρ στην περιοχή, επιχειρούν εναέρια μέσα

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο  Αλιβέρι  της  Εύβοιας με το μέτωπο να βρίσκεται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας σε μια κορυφογραμμή και σε μια απόσταση περίπου 2-2,5 χλμ. από το χωριό Καλέντζι το οποίο δεν κινδυνεύει ενώ έχουν παραταχθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τις φλόγες από το να πλησιάσουν. Η φωτιά καίει από το απόγευμα της Πέμπτης. Στο Αλιβέρι οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καθώς η μεγαλύτερη αγωνία όλων δεν είναι άλλη από το να μην κατευθυνθεί το πύρινο μέτωπο προς τα εργοστάσια στην περιοχή, ειδικότερα σε αυτό της ΔΕΗ όπου υπάρχουν δεξαμενές φυσικού αερίου.

  • Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν ξανά στη μάχη τα εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 2 αεροπλάνα.

Οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι κάτοικοι έδωσαν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από την κατοικημένη περιοχή στο Αλιβέρι, ενώ το πύρινο μέτωπο απλώνεται σε αρκετά χιλιόμετρα.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή πνέουν άνεμοι γύρω στα 2 μποφόρ, δηλαδή όχι δυνατοί, κάτι που είναι θετικό.

Βίντεο από την περιοχή:

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί.

Η φωτιά κινείται στην περιοχή νότια- νοτιοανατολικά του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής στον δήμο Αλιβερίου- Κύμης, χωρίς όμως να απειλεί το εργοστάσιο, σύμφωνα με την πυροσβεστική, καθώς οι φλόγες κινούνται σε αρκετή απόσταση προς την αντίθετη κατεύθυνση, στον ορεινό όγκο, ενώ πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, περίπου 3 μποφόρ.

Συνελήφθη στο πλαίσια του αυτοφώρου ένας 75χρονος ο οποίος εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με πουρνάρια και ξερά χόρτα και είναι μακριά από τον οικισμό Μηλάκι και το εργοστάσιο της ΔΕΗ, που δεν διατρέχουν κίνδυνο. Από τις πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλονται προσπάθειες να οριοθετηθεί η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα, αν χρειαστεί.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία ανοίγουν δρόμους για τα πυροσβεστικά οχήματα. 

Σχετικά Άρθρα