National Geographic: Αυτά είναι τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές

 National Geographic: Αυτά είναι τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές

Λίστα με τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά δημοσίευσε το National Geographic, με το άρθρο να προτρέπει τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Κρήτη με τον αρθρογράφο να… αποθεώνει τα βουνά και τα φαράγγια της, το παραδοσιακό ελαιόλαδο που συνοδεύει κάθε φαγητό της και την Ιστορία της. «Λέγεται πώς ο Δίας γεννήθηκε σε μια ορεινή σπηλιά της, ενώ αντίστοιχα στην Κρήτη γεννήθηκε και ο Θησέας που σκότωσε τον Μινώταυρο», γράφει το περιοδικό και κάνει αναφορά στο γεγονός ότι κάθε ταβέρνα του νησιού έχει μία συγκεκριμένη μπίρα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κεφαλλονιά. Τα απόκρημνα βουνά και οι παραλίες της Κεφαλλονιάς κερδίζουν τους ταξιδιώτες εδώ και δεκαετίες, αλλά καθώς το διεθνές προφίλ του ελληνικού κρασιού μεγαλώνει, η οινοποιία του Ιονίου προσφέρει έναν ακόμη λόγο για να την επισκεφτείτε, σύμφωνα με τον αρθρογράφο.

Η Κεφαλονιά φημίζεται για το χαρακτηριστικό σταφύλι Ρομπόλα, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή εξαίρετου λευκού κρασιού. Οι αμπελώνες της κοιλάδας Omala επωφελούνται από μια θέση στην πλαγιά του λόφου και τα ενισχυμένα με ασβεστόλιθο εδάφη ευθύνονται για την ισορροπημένη οξύτητα και την πλούσια γεύση των σταφυλιών, γράφει το National Geographic.

Τρίτο νησί στη λίστα για φέτος είναι οι Σπέτσες. Το National Geographic γράφει πώς για την τέλεια απόδραση από την πολυσύχναστη Αθήνα, ο ιδανικός προορισμός είναι οι Σπέτσες.

Το περιοδικό γράφει πως για τις Σπέτσες χρειάζεται μια… κρουαζιέρα μόλις δυόμισι ωρών ενώ η κεντρική πλατεία του νησιού είναι καλυμμένη με μωσαϊκά από βότσαλα. «Από εκεί, κάποιος μπορεί να δει τη θέα του αγάλματος μιας γυναίκας ντυμένης με παραδοσιακή φορεσιά που κρατάει ένα πιστόλι, της Μπουμπουλίνας», σύμφωνα με τον αρθρογράφο.

Οι προτάσεις του National Geographic με τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά:

  1. Κρήτη
  2. Κεφαλονιά
  3. Σπέτσες
  4. Σαντορίνη
  5. Μήλος
  6. Ύδρα
  7. Καστελλόριζο
  8. Μύκονος
  9. Κάρπαθος
  10. Κύθηρα
  11. Ελαφόνησος
  12. Αγκίστρι
  13. Σκιάθος
  14. Ρόδος
  15. Ικαρία
  16. Σκύρος
  17. Κως
  18. Ιθάκη
  19. Εύβοια
  20. Μεγανήσι
  21. Ίος
  22. Αλόννησος
  23. Κέρκυρα
  24. Χίος
  25. Νάξος

Σχετικά Άρθρα