Φωτιά στον Ωρωπό: Βελτιωμένη η εικόνα – Δεν απειλεί σπίτια (εικόνες)

 Φωτιά στον Ωρωπό: Βελτιωμένη η εικόνα – Δεν απειλεί σπίτια (εικόνες)

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (6/7) σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Το πύρινο μέτωπο είναι μακριά από σπίτια, ωστόσο, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά πριν εξαπλωθεί. Μάλιστα, λίγο πριν τις 17.30 η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Παράλληλα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Μαλακάσας – Μαρκόπουλου, από το ύψος της διασταύρωσης της με την Ν.Ε.Ο.Α.Λ. και στην οδό Αγίας Κυριακής από το ύψος του γηπέδου Πολυδενδρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας Μαρκόπουλου-Ωρωπού.

Δείτε φωτογραφίες:

fotia-markopoulo4
fotia-markopoulo1
fotia-markopoulo2

Στο σημείο επιχειρούν 84 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη και εθελοντές πυροσβέστες.

«Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ξεσπάσει φωτιά στον δήμο μας. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν σπίτια. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί με όλα τα μέσα και αυτή τη στιγμή καίγεται χαμηλή βλάστηση και σε περιοχή όπου έχει ξανακαεί κατά το παρελθόν», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται και απ’ ό,τι μου λένε και από την Πυροσβεστική, αν δεν αλλάξει κάτι απότομα, η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα καταφέρουν να μην πάρει η φωτιά μεγάλη έκταση».

Σχετικά Άρθρα