Κουτσούμπας: Όποιος μιλά για παντοδυναμία της κυβέρνησης θα διαψευστεί

 Κουτσούμπας: Όποιος μιλά για παντοδυναμία της κυβέρνησης θα διαψευστεί

«Όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσε το ΚΚΕ στην προεκλογική περίοδο είναι μπροστά μας», είπε αρχικά στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η παντοδυναμία ή όχι μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν κρίνεται από το αν έχει περισσότερους βουλευτές, αν υπάρχει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά αν υπάρχει οργανωμένο λαϊκό κίνημα».«Όποιος μιλά για αυτοδυναμία της κυβέρνησης, θα διαψευστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τους μπλε φακέλους της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «καλαίσθητοι εξωτερικά, τρομακτικοί στο περιεχόμενο» και πρόσθεσε πως «μόνο ως έκθεση ιδεών ακούγονται σε σοβαρά και υπεύθυνα αυτιά όσα λέτε για δήθεν καλύτερους μισθούς, καλύτερη υγεία και ζωή».

«Τα ίδια λέγατε και πριν από περίπου 4 χρόνια», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ και συνέχισε: «Σε κάθε περίπτωση κρατήσατε σταθερό τον προσανατολισμό σας. Αρκετοί εργαζόμενοι σας έδωσαν τράτο, δείχνοντάς σας ανοχή με την ψήφο τους, μέχρι να δουν πού ακριβώς το πάτε».

«Θα επιμένουμε να προβάλλουμε ότι υπάρχει εναλλακτική για τον λαό. Ξεκαθαρίζουμε ότι όποιος εξακολουθεί να μιλάει για μια δήθεν παντοδυναμία της νέας κυβέρνησης, θα διαψευστεί πανηγυρικά», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφέροντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας, είπε ότι ήταν 8,4% το 2021 και 5,9% το 2022. Σημειώθηκε ρεκόρ επενδύσεων και κερδών. «Ήρθε τάχα ευημερία για τους εργαζόμενους;», διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας. «Όπως παντού, ένα πράγμα αποδεικνύεται: προϋπόθεση για να αυξάνονται τα κέρδη, είναι να αυξάνεται το ξεζούμισμα των εργαζομένων», πρόσθεσε.

«Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η ελληνική οικονομία βρίσκεται ήδη σε φάση επιβράδυνσης», ανέφερε στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και επισήμανε πως «τα μαντάτα δεν είναι καλά».

«Η γερμανική οικονομία είναι ήδη σε ύφεση και η Ευρωζώνη σημειώνει συρρίκνωση για δύο συνεχόμενα τρίμηνα. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προχωρά στην πιο γρήγορη και μεγάλη εκτίναξη των επιτοκίων, για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό που αυξήθηκε με την προηγούμενη πολιτική της», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα