Διευκρινίσεις του ΕΚΑΒ… μετά θάνατον – Πόσο αποτελεσματικό μπορεί να γίνει το Εθνικό Κέντρο με τα μπαλώματα της ΠΝΠ;

 Διευκρινίσεις του ΕΚΑΒ… μετά θάνατον – Πόσο αποτελεσματικό μπορεί να γίνει το Εθνικό Κέντρο με τα μπαλώματα της ΠΝΠ;

Άλλο ένα πρόσφατο τραγικό περιστατικό, στο οποίο ο κρατικός μηχανισμός καθυστέρησε να προσφέρει την άμεση, επείγουσα βοήθεια και οι συνέπειες ήταν μοιραίες, γίνεται αντικείμενο συζήτησης, αντιπαραθέσεων, θλίψης και προβληματισμού για την ασφάλεια του πολίτη και το κατά πόσον τα «μπαλώματα» των κενών που εφαρμόζονται θα δώσουν λύση.

Το περιστατικό του θανάτου του 52χρονου, ο οποίος πέθανε από καρδιακό επεισόδιο σε ιδιωτική κλινική, όπου μεταφέρθηκε από τους οικείους του με καθυστέρηση, καθώς για περισσότερο από μια ώρα δεν υπήρχε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε κάποια δομή υγείας, προκαλεί αντιδράσεις ενώ το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με δημοσίευμα για περιστατικό θανάτου 52χρόνου στο Περιστέρι Αττικής:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με το περιστατικό θανάτου 52χρονου στο Περιστέρι Αττικής, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

βάσει των επίσημων καταγεγραμμένων στοιχειών της Κεντρική Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθήνας, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2023 στη 01:03 το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο του 166 δέχθηκε κλήση από τη περιοχή του Περιστερίου, σχετικά με περιστατικό άνδρα ηλικίας 52 ετών με αναφερόμενα συμπτώματα εφίδρωσης, πόνου στο στήθος και αίσθημα ναυτίας.

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όλα τα παρακείμενα στο σημείο ασθενοφόρα ήταν απασχολημένα σε άλλα επείγοντα περιστατικά. Το σήμα για το περιστατικό διαβιβάστηκε στο πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σαράντα επτά (47) λεπτά μετά τη κλήση, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία από ιατρό του Συντονιστικού Κέντρου των ασθενοφόρων για την επιβεβαίωση της κατάστασης του ασθενούς. Τότε οι οικείοι του ασθενούς ενημέρωσαν πως δεν θα χρειαστούν τη συνδρομή ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, διότι τον είχαν ήδη είχαν μεταφέρει (με ιδιωτικό μέσο) σε Ιδιωτική Κλινική (λόγω ύπαρξης ιδιωτικής ασφάλισης).

Για το συγκεκριμένο περιστατικό έχει διαταχθεί Κατεπείγουσα Διοικητική Έρευνα».

Οι αντιδράσεις των συγγενών συνεχίζονται

Οι αντιδράσεις των συγγενών για τον θάνατο του άτυχου άνδρα στο Περιστέρι εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων στο ΕΚΑΒ γίνονται ακόμα πιο έντονες μετά τις κυβερνητικές δηλώσεις για ενίσχυσή του ΕΚΑΒ με πυροσβέστες και στρατό.

Σήμερα το πρωί, η πεθερά του 52χρονου κατήγγειλε «την αδράνεια του κράτους, την αμέλεια και την ανευθυνότητα», δηλώνοντας σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΑΝΤ1: «Λυπάμαι που το λέω αλλά θα κάνετε κι άλλο τέτοιο ρεπορτάζ!», τονίζοντας ότι αποφάσισε τη δημοσιοποίηση του θέματος λόγω των εξαγγελιών Μητσοτάκη για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Η πεθερά το εκλιπόντος αναφέρθηκε σε καθυστέρηση 1 ώρας και 20 λεπτών σε αντίθεση με την ανακοίνωση του ΕΚΑΒ που κάνει λόγο για 47 λεπτά καθυστέρησης, και υπογράμμισε: «έχουμε τα κινητά τις κλήσεις και ξέρουμε».

Καταλήγοντας η πεθερά του 52χρονου τόνισε: «Θέλω να δοθεί μία λύση για όλους αυτούς που θα βρεθούν σε αυτήν τη δύσκολη θέση».

Σχετικά Άρθρα