Αρναούτογλου: Καύσωνας από 12/7 και για αρκετές μέρες – 40αρια και άνω (vid)

 Αρναούτογλου: Καύσωνας από 12/7 και για αρκετές μέρες – 40αρια και άνω (vid)

Με αστάθεια σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και ένα κύμα καύσωνα την επόμενη εβδομάδα θα κυλήσει ο καιρός. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από το πρωί της Παρασκευής θα έχουμε ηλιοφάνεια παντού στην Ελλάδα και από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες σε Δράμα, Καβάλα μέχρι και τον Έβρο. Το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς στα κεντρικά, στους 31 στα νότια, στα βόρεια από 30 έως 35, στα δυτικά στους 35 και στα ανατολικά από 31 με 33.

Στην Αττική, θα έχουμε ηλιοφάνεια από το πρωί και η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια και τοπικές συννεφιές στα ορεινά όπου θα σημειωθούν και κάποιες βροχές. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.

Το Σάββατο, θα έχουμε λιακάδα παντού το πρωί και κάποια σύννεφα στα ΒΑ της χώρας όπου χρειάζεται προσοχή λόγω καταιγίδων και μπουρινιών.

Την Κυριακή, ήλιος παντού και πλέον μπαίνουμε σε τροχιά χωρίς φαινόμενα.

Από Δευτέρα επίσης ήλιο με ισχυρούς ανέμους στα κεντρικά και τα νότια τμήματα του Αιγαίου φτάνοντας και τα 8 μποφόρ.

Την Τρίτη ηλιοφάνεια και από εκεί και πέρα η θερμοκρασία θα ανέβει.

Μάλιστα όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου «από την Τετάρτη η χώρα μας μπαίνει σε τροχιά έντονης ζέστης και θα έχει τα χαρακτηριστικά του καύσωνα που θα μας συνοδεύσει μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης βδομάδας. Μάλιστα θα δούμε και θερμοκρασίες και πάνω από 40 βαθμούς στους κάμπους».

Σχετικά Άρθρα