Αθήνα: Επείγουσα αεροδιακομιδή 13χρονου για μεταμόσχευση στην Ιταλία

 Αθήνα: Επείγουσα αεροδιακομιδή 13χρονου για μεταμόσχευση στην Ιταλία

Μια επείγουσα αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 5 Ιουνίου, από την Αθήνα με προορισμό τη Ρώμη, καθώς ένας 13χρονος ασθενής έχρηζε διπλής μεταμόσχευσης νεφρού και ήπατος. Έπειτα από επείγουσα ειδοποίηση ότι προέκυψε συμβατός αποβιώσας δότης οργάνων, από το Μεταμοσχευτικό Κέντρο Bambino Gesu, στο μητρώο αναμονής του οποίου είχε ενταχθεί το παιδί, ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων ενημέρωσε τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και τους Ιταλούς συναδέλφους τους.

Στη συνέχεια, το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανταποκρίθηκαν τάχιστα και μέσα σε 3 ώρες αναχωρούσε η πτήση με το παιδί για την Ιταλία.

Επιτυχής μεταμόσχευση

Ο μικρός ασθενής μεταμοσχεύτηκε επιτυχώς και αυτή τη στιγμή αναρρώνει. Ανάλογα με την πορεία της υγείας του, θα δρομολογηθεί και η επιστροφή του στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στο Bambino Gesu, έχουν ήδη μεταμοσχευτεί πολλοί παιδιατρικοί ασθενείς από την Ελλάδα, βάσει διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε θέματα μεταμοσχεύσεων, με σκοπό την βέλτιστη και έγκαιρη αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων.

Σχετικά Άρθρα