Πέθανε 52χρονος γιατρός στο Περιστέρι – Η οικογένεια του καταγγέλλει ότι δεν ήρθε ασθενοφόρο-Τι λέει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ

 Πέθανε 52χρονος γιατρός στο Περιστέρι – Η οικογένεια του καταγγέλλει ότι δεν ήρθε ασθενοφόρο-Τι λέει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ

Ο 52χρονος, που ήταν γιατρός, έπαθε καρδιακό επεισόδιο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο στο Περιστέρι και η οικογένειά του κάλεσε άμεσα το 166 για να μεταβεί στο σημείο ασθενοφόρο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η διοίκηση του ΕΚΑΒ επισημαίνει πως το ασθενοφόρο έφτασε 45 λεπτά αργότερα για να τον παραλάβει.

Τη δική της πλευρά παρουσιάζει όμως η οικογένεια του εκλιπόντος που έκανε την καταγγελία στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Σύμφωνα με τους ίδιους, η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ -στην οποία τους ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε όχημα- έγινε περίπου στις 00:40-00:45 από τη σύζυγό του.

Οι συγγενείς του 10 λεπτά αργότερα έκαναν νέα κλήση στο ΕΚΑΒ, ενημερώνοντας ότι η κατάσταση χρήζει επείγουσας μεταφοράς σε νοσοκομείο:

  • «Μας λένε και πάλι, δεν έχουμε διαθέσιμο ασθενοφόρο. Τους ζητάμε να τον μεταφέρουμε στο νοσοκομείο Αττικό που είναι 500 μέτρα από το σπίτι μας, αλλά μας λένε ότι δεν εφημερεύει και ότι ανοίγει στις 8 το πρωί. Και ότι πρέπει να τον πάμε στο Γεννηματά» εξηγεί η πεθερά του 52χρονου.

Ο 52χρονος είχε ιδιωτική ασφάλεια, οπότε οι συγγενείς του αποφασίζουν, ελλείψει άλλης λύσης, να τον μεταφέρουν με δικό τους όχημα στην κοντινότερη ιδιωτική κλινική.

«Ο άνθρωπος ήταν παγωμένος, φώναζε “πονάω”, τον βλέπουν ότι πάει για έμφραγμα, του κάνουν καρδιογράφημα, αλλά δεν τον διασωληνώνουν. Του λένε ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Μαρούσι για να διασωληνωθεί εκεί», αναφέρει η πεθερά του θύματος. Ωστόσο, δεν υπήρχε άμεσα ούτε στην ιδιωτική κλινική ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει.

  • Στις 01:45, και ενώ ο ασθενής βρισκόταν ήδη στην ιδιωτική κλινική, η σύζυγός του δέχθηκε τηλεφώνημα από το ΕΚΑΒ, όπου τη ρώτησαν αν χρειάζεται ακόμα ασθενοφόρο. Εκείνη αρνήθηκε γιατί δεν υπήρχε πλέον λόγος. Είχαν περάσει πάνω από 70 λεπτά από την πρώτη κλήση.

Ο 52χρονος έφυγε από τη ζωή εντός της ιδιωτικής κλινικής περίπου στις 02:30, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες συγγενείς του. Η οικογένειά του, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι δεν του έγινε καν καρδιοπνευμονική ανάνηψη, κάτι που όπως υποστηρίζουν η κλινική αρνείται.

Η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές.

Σχετικά Άρθρα