Νικήτας Κακλαμάνης: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από το Προεδρείο της Βουλής

 Νικήτας Κακλαμάνης: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από το Προεδρείο της Βουλής

Ο Νικήτας Κακλαμάνης καθόταν στη θέση του Προέδρου της Βουλής κατά την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου και των Αντιπροέδρων. Αφού διάβασε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, διάβασε και ένα προσωπικό μήνυμα προς το Σώμα, αφού μετά από 8 χρόνια δεν θα είναι Αντιπρόεδρος.

Αρχικά σχολίασε το… ύψος που έχει η θέση του Προέδρου της Βουλής, ωστόσο όπως είπε «ποτέ δεν κοίταξα αφ’ υψηλού τους συναδέλφους».«Μπορεί η έδρα από την οποία σας μιλώ να φαντάζει ψηλά, ωστόσο στην πραγματικότητα, ουδέποτε την αντιμετώπισα αφ’ ύψηλού. Όπως ακριβώς στη ζωή και στην ιατρική σταδιοδρομία μου έτσι και στην πολιτική μου διαδρομή επέλεξα να παραμείνω προσγειωμένος και ακέραιος.

Επέλεξα να δουλέψω, να ενώσω και να φτιάξω γέφυρες. Από αύριο όμως όλα τα είναι αλλιώς. Θα ξεκινήσουμε μαζί από το ίδιο κοινοβουλευτικό υψόμετρο στα ίδια έδρανα αλλά με διαφορετικές ισορροπίες. Σε ένα πολύμορφο, πολύπλοκο και πολύχρωμο σύνολο, όπως αυτό της νέας Βουλής, θέλω να σας ζητήσω να επενδύσουμε όλοι στη σύνεση και στην αλήθεια των προθέσεων μας, γιατί αυτή η αλήθεια, αργά ή γρήγορα, να είστε σίγουροι πως θα βγει στο φως»,

Ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον πρότεινε 3 φορές ως Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής, λέγοντας πως πλέον θα είναι στο… ίδιο ύψος με τους συναδέλφους, στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα για τη συνεργασία τα προηγούμενα 4 χρόνια.

Ευχαρίστησε επίσης στο πρόσωπο της Γενικής Διευθύντριας της Βουλής κ. Περηφάνου όλο το πολιτικό προσωπικό, το ένστολο προσωπικό, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και στο πρόσωπο των πολιτικών αρχηγών ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους του της προηγούμενης βουλής, για την «απίστευτη εκτίμηση και αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό του». 

Τελειώνοντας τη σύντομη δήλωσή του έκανε υπόκλιση προς το Σώμα με το χέρι στην καρδιά, και καταχειροκροτήθηκε.

Σχετικά Άρθρα