Νέα Σμύρνη: Ομόφωνα ένοχοι δύο αστυνομικοί για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού στην πλατεία

 Νέα Σμύρνη: Ομόφωνα ένοχοι δύο αστυνομικοί για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού στην πλατεία

Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο από τους τρεις αστυνομικούς που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 7 Μαρτίου του 2021, πυροδοτώντας έντονη αντίδραση των πολιτών τόσο στην περιοχή όσο και ευρύτερα. Το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε ομόφωνα τους δύο αστυνομικούς για την βία που άσκησαν στον Αλέξανδρο Μ., τον Π.Α. για βασανιστήρια και τον Δ.Σ. για συνέργεια σε αυτά.

Ο Π.Α. καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και ο Δ.Σ. σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή. Σημειώνεται ότι και στους δύο αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό ο πρότερος έντιμος βίος.

Ένας τρίτος συνάδελφός τους, ο Γ.Τ., που επίσης περιλαμβανόταν στην σχετική δικογραφία αθωώθηκε, επίσης ομόφωνα, κρίνοντας ότι δεν συμμετείχε ως συνεργός.

Η απόφαση εναρμονίστηκε πλήρως με την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Ο πρώτος από τους καταδικασθέντες αστυνομικούς ήταν αυτός που χτύπησε επανειλημμένα τον Αλέξανδρο Μ. με σιδερένιο πτυσσόμενο γκλομπ. Ο δεύτερος κρίθηκε ότι προστάτευσε ενεργά τον συνάδελφό του την ώρα που χτυπούσε τον πολίτη, σε αντίθεση με τον τρίτο παρόντα αστυνομικό.

Σχετικά Άρθρα