Μακρόν: Ανακοίνωσε νόμο έκτακτης ανάγκης για επιτάχυνση της ανοικοδόμησης μετά τις ταραχές

 Μακρόν: Ανακοίνωσε νόμο έκτακτης ανάγκης για επιτάχυνση της ανοικοδόμησης μετά τις ταραχές

Τη θέσπιση νόμου έκτακτης ανάγκης για την επιτάχυνση της ανοικοδόμησης, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Γαλλία,κατ΄πα τη διάρκεια των επεισοδίων με αφορμή τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικό, ανακοίνωσε ο Εμάνουελ Μακρόν. Όπως μεταδίδει το BFMTV, ο Γάλλος πρόεδρος μετά τη συνάντηση με τους δημάρχους στο Ελιζέ, ανακοίνωσε τον εν λόγω νόμο προκειμένου να καταστεί δυνατή η ταχύτερη ανοικοδόμηση των των υποδομών που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών.

«Θα εισαγάγουμε έναν νόμο έκτακτης ανάγκης για να καταρρίψουμε όλες τις καθυστερήσεις, για να έχουμε μια διαδικασία fast track για την ανοικοδόμηση πολύ πιο γρήγορα», δήλωσε ο Εμάνουελ Μακρόν, όπως ανέφερε στο BFMTV ένας συμμετέχων.

Σύμφωνα με την Le Figaro, ο Μακρόν υποσχέθηκε επίσης οικονομική βοήθεια σε πόλεις για επισκευές που αφορούν «δρόμους, δημοτικές εγκαταστάσεις, σχολεία». «Θα είμαστε εξαιρετικά σταθεροί και ξεκάθαροι με τους φορείς, δήμο προς δήμο», είπε και πάλι κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης στο Ελιζέ.

Στήριξη του Εμάνουελ Μακρόν στους δημάρχους

Οι δήμαρχοι και ο Γάλλος πρόεδρος συζήτησαν μια σειρά από θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων τη βία και την ασφάλεια. Ο Εμάνουελ Μακρόν, όπως μετέδωσαν γαλλικά μέσα, εξέφρασε στους τοπικούς αξιωματούχους «τη στήριξη, την εκτίμηση και την αναγνώριση του έθνους» για τη «δράση» τους τις τελευταίες ημέρες.

«Αν είστε εδώ, είναι επειδή υπήρξατε θύματα, είτε εσείς είτε μερικές φορές οι οικογένειές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, με έναν αφόρητο και ανείπωτο τρόπο» είπε στους δημάρχους ο Εμάνουελ Μακρόν.

Σχετικά Άρθρα