Κύκλωμα trafficking: Στη φυλακή ο φερόμενος αρχηγός και η σύζυγός του

 Κύκλωμα trafficking: Στη φυλακή ο φερόμενος αρχηγός και η σύζυγός του

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο εκ των 11 κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα, Τρίτη (04.07.23) ως εμπλεκόμενοι στο  διεθνές κύκλωμα trafficking με θύματα 51 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα. Στα μέλη του κυκλώματος trafficking αποδίδεται πως εξανάγκαζαν τα θύματά τους σε συστηματική εκπόρνευση έναντι ευτελούς οικονομικού ανταλλάγματος, ενώ τις απειλούσαν και δεν τους επέτρεπαν να αποχωρήσουν, πριν εξοφλήσουν το υποτιθέμενο χρέος τους στα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος που έφτανε τις 2.800 ευρώ. 

Οι δύο κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και η σύζυγός του, με καταγωγή από την Αλβανία.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς αφέθηκαν οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι στην υπόθεση. 

Σε τρεις εξ αυτών, οι οποίοι φέρονται να βρίσκονταν υψηλά στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους.

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία και κατά συρροή και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Αρνούνται τις κατηγορίες

Άπαντες οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, δήλωσε νόμιμος ιδιοκτήτης των 13 οίκων ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αρνήθηκε τη διάπραξη του αδικήματος της σωματεμπορίας ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δήλωσαν απλοί υπάλληλοι των οίκων ανοχής. 

Αύριο θα περάσουν το κατώφλι της 34ης τακτικής ανακρίτριας, οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι για την υπόθεση. 

Σχετικά Άρθρα