Κοτζιάς: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μεγάλες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα

 Κοτζιάς: Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για μεγάλες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα

Ο επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» και υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε σε ανάρτησή του ορισμένες παραμέτρους που, κατά την άποψή του, συνηγορούν στο συμπέρασμα περί υποχωρήσεων της ΝΔ στα εθνικά μέτωπα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε «επιθέσεις σε πρόσωπα που δεν ελέγχονται από το σύστημα και αποσιώπηση των εξελίξεων στη διπλωματική σκηνή».

«Δείχνει να δέχεται την διαγραφή της Κύπρου ως οντότητας από τους χάρτες του ΝΑΤΟ, έχει ήδη δεχτεί το «Turkaegean», ενώ δείχνει διατεθειμένη να δεχτεί αλλαγές ονομασιών που συνδέονται με την Συνθήκη της Λοζάνης γεγονός που θα διευκολύνει ευθέως τους αναθεωρητές στην Άγκυρα», επισημαίνει στη συνέχεια ο Νίκος Κοτζιάς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την αντιπολίτευση και δη για την αριστερά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά:

«Οι επιθέσεις σε πρόσωπα που δεν ελέγχονται από το σύστημα, η αποσιώπηση των εξελίξεων στη διπλωματική σκηνή, σημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται για μεγάλες υποχωρήσεις στα εθνικά μέτωπα. Δείχνει να δέχεται την διαγραφή της Κύπρου ως οντότητας από τους χάρτες του ΝΑΤΟ, έχει ήδη δεχτεί το «Turkaegean», ενώ δείχνει διατεθειμένη να δεχτεί αλλαγές ονομασιών που συνδέονται με την Συνθήκη της Λοζάνης γεγονός που θα διευκολύνει ευθέως τους αναθεωρητές στην Άγκυρα. Ελπίζω να ξυπνήσουν τα κόμματα που βρίσκονται στα αριστερά της ΝΔ ως προς τα εθνικά θέματα, καθώς και οι «υποψήφιοι πρόεδροι» του ΣΥΡΙΖΑ να θυμηθούν την λέξη πατρίδα και πατριωτισμός.»

Σχετικά Άρθρα