Αδειάζει η Ίος μετά τον θάνατο των δυο Ιρλανδών – Daily Mail:” Ήταν μπόμπες τα ποτά;”

 Αδειάζει η Ίος μετά τον θάνατο των δυο Ιρλανδών – Daily Mail:” Ήταν μπόμπες τα ποτά;”

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο των 18χρονων Ιρλανδών μαθητών με λίγες ώρες διαφορά στην Ίο τα ξημερώματα της Κυριακής. Τα δύο παιδιά ανήκαν στην ίδια παρέα και γιόρταζαν την αποφοίτησή τους στο ελληνικό νησί, μαζί με δεκάδες άλλους συμμαθητές τους.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές είναι πως ο θάνατος του O’Donnell προήλθε έπειτα από πτώση σε γκρεμό, πιθανότατα όντας μεθυσμένος, ενώ ο έτερος 18χρονος, που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του φίλου του, κατέρρευσε στο λιμάνι της Ίου, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό του.

Ο Wall ήταν γνωστό πως στο παρελθόν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και είχε υποβληθεί σε μία επιτυχημένη εγχείρηση καρδιάς πριν από περίπου τρία χρόνια. Η νεκροψία θα δείξει κατά πόσο τα προβλήματα αυτά συνετέλεσαν στον θάνατό του.

irlandia12

Η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί ξεχωριστές έρευνες για τους θανάτους, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τους Irish Times, εκτός από την ελληνική αστυνομία στις έρευνες συμμετέχουν και δύο αστυνομικοί από την Ιρλανδία, επικουρικά. Παράλληλα, παρών στην διαδικασία είναι υπάλληλος του ιρλανδικού ΥΠΕΞ.

Daily Mail: Ήταν μπόμπες τα ποτά;

«Κόλαφος» είναι το δημοσίευμα της Daily Mail για την υπόθεση του θανάτου των δύο Ιρλανδών. Όπως αναφέρει, οι έρευνες της Αστυνομίας εστιάζονται στην ποιότητα των ποτών που κατανάλωσαν οι άτυχοι 18χρονοι και αν αυτά ήταν νοθευμένα. Οι γνωστές «μπόμπες».

Στο βρετανικό Μέσο μίλησε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, όπου ανέλυσε τα μέχρι τώρα δεδομένα. «Αν και τα τραύματα, του ενός εκ των δύο 18χρονων, στον αυχένα και στο κεφάλι δείχνουν πως σκόνταψε και έπεσε, ωστόσο, οι έρευνες δεν περιορίζονται εκεί. Εξετάζομαι και το ενδεχόμενο εγκληματικής αμέλειας».

«Τα ποτά που κατανάλωσε ο 18χρονος, αλλά και οι συμμαθητές του μπορεί να είχαν αλλοιωθεί, οδηγώντας τον στην κατάσταση που ήταν όταν έφυγε από το μπαρ με τα πόδια για να πάει στο κατάλυμά του».

Για τον Wall, η κυρία Δημογλίδου ανέφερε στη Daily Mail πως ο 18χρονος είχε χειρουργηθεί πρόσφατα στην καρδιά και αντιμετώπιζε προβλήματα, όμως η νεκροψία θα δείξει αν υπήρξε «κάποια ουσία» που συνέβαλε στους ξαφνικούς θανάτους. Τόνισε πως σαφείς απαντήσεις θα δώσει η νεκροψία στις σορούς που τελείται στον Πειραιά, όπου έφτασαν νωρίς σήμερα με πλοίο από την Ίο.

Εκατοντάδες Ιρλανδοί εγκαταλείπουν την Ίο

Ο θάνατος των δύο νεαρών παιδιών από την Ιρλανδία έχει ταράξει και συγκλονίσει τους Ιρλανδούς που παραθερίζουν στο νησί της Ίου, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν το νησί και τις διακοπές τους συντετριμμένοι.

Σύμφωνα με την Daily Mail, εκατοντάδες είναι οι Ιρλανδοί που φεύγουν σήμερα και αύριο από την Ίο.

Ο διευθυντής του σχολείου, Tim Kelleher δήλωσε πως πληροφορήθηκε πως υπάρχουν 1.000 Ιρλανδοί στο νησί, οι οποίοι γιόρταζαν το τέλος του σχολικού έτους. Ανέφερε επίης, πως η είδηση των θανάτων διαδόθηκε γρήγορα μεταξύ των συμμαθητών του, προσθέτοντας: «Όλοι θέλουν να φύγουν. Ήταν τραυματισμένοι και οι άνθρωποι έλεγαν: «Θέλω να πάω σπίτι μου».

«Το Νότιο Δουβλίνο είναι μια μικρή πόλη, οπότε τα παιδιά γνωρίζονται μεταξύ τους», ανέφερε.

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο υπάρχει μεγάλη υστερία και πολύς φόβος. Οι γονείς τηλεφωνούν και όλοι είναι τραυματισμένοι» τόνισε. «Θέλουν απλώς να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Από ότι γνωρίζω, αυτό θα συμβεί το επόμενο 48ωρο».

Το χρονικό του θανάτου τους

Η τραγωδία εκτιλύχθηκε το πρωί της Κυριακής, όταν από τις Αρχές της Ίου εντοπίσθηκε νεκρός σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη ο Γουόλ.

Ο νεαρός Ιρλανδός, ο οποίος βρέθηκε στην Ίο μαζί με 69 συμμαθητές του από το Κολλέγιο «Σεντ Μάικλ», φέρεται να είχε αρχίσει να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ από το μεσημέρι του Σαββάτου, συνεχίζοντας τη διασκέδασή του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τη Κυριακής.

Τότε ήταν που ο 18χρονος θέλησε να γυρίσει στο κατάλυμά του με τα πόδια, καθώς η απόσταση ήταν μικρή. Ωστόσο, τα ίχνη του χάθηκαν και όταν οι φίλοι του γύρισαν στο δωμάτιο και δεν τον βρήκαν, κάλεσαν την Αστυνομία, σύμφωνα με το cyclades24.gr. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο νεαρός να παραπάτησε και να βρέθηκε στο κενό, χτυπώντας στο κεφάλι.

Ωστόσο, η τραγωδία για την παρέα των Ιρλανδών δεν τελείωσε εκεί, καθώς λίγη ώρα αργότερα ο επίσης 18χρονος Άντριου, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, «άφησε» την τελευταία του πνοή όταν ενημερώθηκε για τον τραγικό χαμό του συμμαθητή του.

Σχετικά Άρθρα