Τρίκαλα: Μαθήτρια κακοποιήθηκε από δάσκαλο το είπε στην μητέρα της και εκείνη το έκρυψε

 Τρίκαλα: Μαθήτρια κακοποιήθηκε από δάσκαλο το είπε στην μητέρα της και εκείνη το έκρυψε

Μία υπόθεση κακοποίησης που ήταν θαμμένη πάνω από 10 χρόνια, βγήκε στο φως της δημοσιότητας στα Τρίκαλα, καθώς, το ενήλικο σήμερα θύμα, μίλησε για όλα τα απάνθρωπα έζησε το έτος 2007. Πιο συγκεκριμένα, το ανήλικο κορίτσι ανέφερε ότι κακοποιήθηκε από τον τότε δάσκαλό της, ενώ είχε μιλήσει για το τραγικό συμβάν και στη μητέρα της, η οποία έκρυψε «κάτω από το χαλί» το ζήτημα, λόγω ντροπής.

Πλέον, ο συνταξιούχος πια εκπαιδευτικός, βρέθηκε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη. Παράλληλα, στο εδώλιο κάθισε και η μητέρα της παθούσας, η οποία κατηγορείται για συνέργεια στην ανωτέρω πράξη.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, κατά την προηγούμενη δικάσιμο, η ενήλικη σήμερα κοπέλα, κατέθεσε πως όταν ήταν μαθήτρια πέμπτης δημοτικού το 2007, κακοποιήθηκε από δάσκαλο μέσα σε αίθουσα του σχολείου. Η κακοποίηση, σύμφωνα με την κοπέλα, συνεχίστηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι να πάει στο γυμνάσιο.

Αναφέρεται, ότι για τα συγκεκριμένα περιστατικά η ανήλικη τότε κοπέλα μίλησε στο οικογενειακό της περιβάλλον, μεταξύ των οποίων και στη μητέρα της, αλλά όπως κατέθεσαν σήμερα η γιαγιά, η θεία και η αδερφή της κοπέλας αποφάσισαν να μην δώσουν συνέχεια. Όπως ανέφεραν, ήταν η «ντροπή» σύμφωνα με την κατάθεση της θείας που τους αποθάρρυνε να μιλήσουν στην αστυνομία για το περιστατικό.

Τελικά ο δάσκαλος και η μητέρα της οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη 16 χρόνια μετά το περιστατικό, με το πρωτόδικο δικαστήριο να τους κηρύσσει ένοχους και να επιβάλλει σε αμφότερους ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν επίσης, ως μάρτυρες υπεράσπισης, συνάδελφοι του κατηγορούμενου καθώς και η γυναίκα του με το δικαστήριο να διακόπτει για την Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Σχετικά Άρθρα