Θρίλερ με το βρέφος από την Πτολεμαΐδα – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

 Θρίλερ με το βρέφος από την Πτολεμαΐδα – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Ήταν να τους χάσουμε και τους δύο» είπε ο πατέρας του νεογέννητου βρέφους από την Πτολεμαΐδα που το μεσημέρι της Κυριακής μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ αφού το μωράκι ήταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. το μωράκι γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, η μητέρα του βρέφους είχε ρήξη πλακούντα και το αγοράκι υπέστη περιγεννητική ασφυξία, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και να διακομισθεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το βρέφος, προκειμένου αυτό να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, το βρέφος παραμένει διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, ενώ είναι σε υπερθερμικό θάλαμο.

«Ήταν να τους χάσουμε και τους δύο», ανέφερε αρχικά.

«Το παιδί γεννήθηκε χωρίς σφυγμό»

Ο Πέτρος Κούσης, πατέρας του παιδιού τόνισε σε δηλώσεις του ότι το παιδί γεννήθηκε αρχικά χωρίς σφυγμό. «Έγινε ανάνηψη στο Μποδοσάκειο. Ευχαριστώ τους γιατρούς για την έγκαιρη επέμβαση. Μετά έγινε διακομιδή, έφτασαν μέχρι το Κλειδί και στη συνέχεια ανέλαβε η Τροχαία. Ευχαριστώ την τροχαία και προσωπικά τον κ. Συμεωνίδη» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, η σύζυγός του -που κινδύνευσε επίσης- πλέον νοσηλεύεται σε καλύτερη κατάσταση. «Η σύζυγος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Μποδοσάκειο. Έκανε καισαρική, ευτυχώς δεν έχει επιπλοκές, γιατί έτσι όπως φτάσαμε ήταν να τους χάσουμε και τους δύο . Έγινε αποκόλληση, τρέχαμε και δεν φτάναμε», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού.

«Με σήκωσε η γυναίκα μου και μου είπε ότι έσπασαν τα νερά και τελικά ήταν γεμάτη αίματα. Την πήρα και πήγαμε στο νοσοκομείο, έγινε αποκόλληση πλακούντα. Το παιδί γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, έγινε επιτυχώς η ανάνηψη. Στον δρόμο για το νοσοκομείο υπήρχε πολύ άγχος, στήθηκε μια τρομερή επιχείρηση καθώς ήταν θέμα λεπτών και όλα έπαιζαν ρόλο. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους αστυνομικούς, ακόμη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ήταν δε θα έφτανε πιο γρήγορα» είπε επίσης ο πατέρας του βρέφους.

Σημειώνεται, τέλος, πως οι αστυνομικοί εξέφρασαν την επιθυμία τους να βαφτίσουν το παιδί, όταν με το καλό ξεπεράσει την περιπέτειά του.

Σχετικά Άρθρα