Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ στον Τασούλα για Σπαρτιάτες: Απαράδεκτο και πρωτοφανές να κάθονται σε έδρανα της Αριστεράς

 Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ στον Τασούλα για Σπαρτιάτες: Απαράδεκτο και πρωτοφανές να κάθονται σε έδρανα της Αριστεράς

Επιστολή στον Κωνσταντίνο Τασούλα απέστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να αναδιαμορφωθεί η χωροταξία στην Ολομέλεια και να φύγει η Κ.Ο. των Σπαρτιατών πίσω από τα έδρανα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα» σημειώνει και προσθέτει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής: «Θεωρούμε, επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος Σπαρτιάτες στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή, κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα».

Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος υπογραμμίζει «δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας», καλώντας τον κ. Τασούλα να προβεί σε άμεση αποκατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι παρέμβαση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παίρνοντας τον λόγο είπε ότι από την Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στην δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα.

Η επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου:

Επιστολή

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει για αντιπρόεδρο από «Σπαρτιάτες» και «Νίκη»

Στο μεταξύ, να μην ψηφίσει για αντιπρόεδρο της Βουλής από τα ακροδεξιά κόμματα «Σπαρτιάτες» και «Νίκη», προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές με αυτή την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να στείλει μήνυμα πως δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει την ακροδεξιά εκπροσώπηση στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα