Αντώναρος: Το “καρφί” για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους διαδόχους του Τσίπρα

  Αντώναρος: Το “καρφί” για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους διαδόχους του Τσίπρα

Σκληρή κριτική στα τεκταινόμενα που λαμβάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντριπτική εκλογική ήττα άσκησε ο Ευάγγελος Αντώναρος σημειώνοντας ότι το κόμμα περνάει «παιδικές ασθένειες». Μιλώντας στο Action24 ο κ. Αντώναρος αρχικά εξέφρασε την υποστήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «το 80% των ανθρώπων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να παραμείνει ο Τσίπρας» και πως «ήταν το κεντρικό πρόσωπο στη μεγάλη διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ ως εδώ».

Σχολιάζοντας τόσο τη δική του ανάρτησή όσο και  τις αντιδράσεις εντός του κόμματος, μετά την παραίτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε:«Δεν βλέπω και μεγάλη στεναχώρια από τους ανθρώπους που προσπαθούν να δρομολογήσουν την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Τσίπρα για το γεγονός ότι έφυγε ο ίδιος. Όλοι λένε «ήταν σπουδαίος για το κόμμα, πάμε παρακάτω», αλλά εγώ πιστεύω, συνέχισε «ότι μερικοί χαίρονται κιόλας που έφυγε».

Ο ίδιος επανέλαβε, για χιλιοστή φορά, όπως υπογράμμισε, ότι δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ήμουν υποψήφιος με το κόμμα λόγω του Τσίπρα και της πρόσκλησης που μου έκανε» διευκρίνισε και συμπλήρωσε: «η πολιτική συνάφεια που έχω με το ΣΥΡΙΖΑ όλο και λιγοστεύει».

Ο ίδιος σημείωσε πως «δεν έχω στραβώσει με κάτι, βλέπω ότι μερικά πράγματα γυρνάνε στις παιδικές ασθένειες που είχε το κόμμα» και το εξήγησε λέγοντας: «συζητάνε ώρες ατελείωτες για διαδικαστικά θέματα, ενώ η πολιτική έχει να κάνει με την ουσία, όχι με τη διαδικασία, αυτό είναι μια παιδική ασθένεια». 

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο μέλλον του κόμματος, τονίζοντας πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «επιμένει να είναι συνεχώς αριστερό ανοίγει παραπάνω το λάκκο του». «Το κόμμα πρέπει να κοιτάξει μπροστά τώρα συντηρώντας το ποσοστό που έχει και χτίζοντας πάνω σε αυτό», πρόσθεσε και μιλώντας για τις επικείμενες προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων στη Βουλή διερωτήθηκε με ποιες θέσεις θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη συζήτηση.

«Θα πάει στις ίδιες που πήγε στις εκλογές; Θα πάει με νέες; Σε τρεις μέρες είναι αυτό και συζητάνε ποιος θα είναι αναπληρωτής του προέδρους στη ΚΟ του κόμματους στη Βουλή. Έπρεπε να έχουν τρέξει πιο γρήγορα αυτές οι διαδικασίες. Ασχολούνται με το Συνέδριο του κόμματος, είναι δευτερεύοντας όλα αυτά τα θέματα», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα