Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση Σβίγκου για τον οδικό χάρτη εκλογής προέδρου – Ο Φάμελλος προτάθηκε ομόφωνα για επικεφαλής της ΚΟ

 Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση Σβίγκου για τον οδικό χάρτη εκλογής προέδρου – Ο Φάμελλος προτάθηκε ομόφωνα για επικεφαλής της ΚΟ

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, βρίσκεται σε εξέλιξη και αποφασίζει τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου. Η διαδικασία ξεκίνησε με εισήγηση της γραμματέως του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου. Μετά τη Ράνια Σβίγκου τον λόγο πήρε ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Παύλος Πολάκης αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η Ράνια Σβίγκου εισηγήθηκε τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 13 Ιουλίου, διαρκές συνέδριο μέχρι τέλος Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου εκλογή από τη βάση κάτι που όλα δείχνουν είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε πρόταση να υπάρξουν τέσσερις αναπληρωτές πρόεδροι της ΚΟ μέχρι την εκλογή προέδρου. Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Παππάς, δηλαδή, το οικονομικό επιτελείο. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι φαίνεται να προκρίνεται η πρόταση για τρεις Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, που θα είναι: Νοτοπούλου, Μαμουλάκης και Παππάς.

Νωρίτερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πρότεινε ομόφωνα τον Σωκράτη Φάμελλο για πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος στη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Αντιπρόεδρος στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, για την οποία φαίνεται να υπάρχει συμφωνία από όλες τις τάσεις, ενώ οι Διονύσης Καλαματιανός και η Σία Αναγνωστόπουλου έχουν προταθεί για Γραμματείς της ΚΟ, χωρίς να έχουν ακόμη καταλήξει.

Σχετικά Άρθρα