Αποφάσεις ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρική επιτροπή στις 15 – 16 Ιουλίου, αρχές Σεπτεμβρίου οι εκλογές για νέο πρόεδο – Επικεφαλής ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος

 Αποφάσεις ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Κεντρική επιτροπή στις 15 – 16 Ιουλίου, αρχές Σεπτεμβρίου οι εκλογές για νέο πρόεδο – Επικεφαλής ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μετά την ψηφοφορία ανέδειξε στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τον Σωκράτη Φάμελλο, ενώ για τη θέση της αντιπροέδρου της Βουλής θα προταθεί η Όλγα Γεροβασίλη. Επίσης, τις θέσεις των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα λάβουν οι Νίκος Παππάς, Θεοδώρα Τζάκρη και Νάσος Ηλιόπουλος.

Η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε απόντος του παραιτηθέντος Αλέξη Τσίπρα, με προσωπική του απόφαση.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η εισήγηση της Γραμματέως της Κ.Ε. Ράνιας Σβίγγου, είναι να διεξαχθεί την Τετάρτη 15 με 16 Ιουλίου.

Το συνέδριο του κόμματος και η εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ώστε ο νέος ή η νέα επικεφαλής του κόμματος να κάνει την πρώτη επίσημη παρουσία στη Θεσσαλονίκη και στη Διεθνή Έκθεση.

Στην Κεντρική Επιτροπή θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες, οι οποίες θα επικυρωθούν στο διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου.

Έκτακτο συνέδριο θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο, με νέους συνέδρους για την εκλογή νέων οργάνων.

Να σημειωθεί πάντως ότι στελέχη από την «ομπρέλα» ζητούσαν να γίνει συνέδριο και εκλογή προέδρου το ταχύτερο δυνατό, ακόμη και μέσα στο Ιούλιο.

Όσον αφορά την ηγεσία του κόμματος, έως ότου εκλεγεί ο νέος επικεφαλής του κόμματος, ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην ΕΡΤ έχει προτείνει μια «μεταβατική συλλογική ηγεσία», που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου και Νίκος Παππάς.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αυτό είναι κάτι που συζητείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, «μια μεταβατική εκπροσώπηση», ενώ επισήμανε ότι «δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται σε ένα κόμμα αυτό. Αν θυμάμαι καλά και στη Νέα Δημοκρατία υπήρχε μεταβατική ηγεσία για μεγάλο χρονικό διάστημα και στο ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν».

Ο Χρήστος Σπίρτζης υποστήριξε επίσης ότι καλύτερα θα ήταν η εκλογή προέδρου και οι προσυνεδριακές διαδικασίες να πάνε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πράγμα που πλέον φαίνεται να έχει κριθεί.

Σχετικά Άρθρα