Ιταλία: Καθηγήτρια δεν εμφανιζόταν στο σχολείο για 20 χρόνια – Πήρε 67 αναρρωτικές άδειες και τελικά απολύθηκε

 Ιταλία: Καθηγήτρια δεν εμφανιζόταν στο σχολείο για 20 χρόνια – Πήρε 67 αναρρωτικές άδειες και τελικά απολύθηκε

Μια Ιταλίδα καθηγήτρια, η οποία απολύθηκε πρόσφατα για περίπου 20 χρόνια απουσίας από 24 χρόνια υπηρεσίας σε σχολεία κοντά στη Βενετία, δεσμεύτηκε να αμφισβητήσει την πρόσφατη απόλυσή της από το υπουργείο Παιδείας.

Η 51χρονη Cinzia Paolina De Lio, καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ειδίκευση στην ιστορία και τη φιλοσοφία, έγινε διάσημη στην πατρίδα της, την Ιταλία, επειδή κατάφερε να απουσιάσει από την εργασία της για συνολικά 20 χρόνια από τα τελευταία 24 χρόνια υπηρεσίας σε διάφορα σχολεία γύρω από τη Βενετία.

Η De Lio απολύθηκε αρχικά το 2017, αφού σε επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι ήταν «απροετοίμαστη» και «απρόσεκτη» στην τάξη, αλλά άσκησε έφεση κατά της απόφασης και ένας δικαστής την επανέφερε την επόμενη χρονιά. Συνέχισε να παρέχει κάθε είδους δικαιολογίες για να λείπει από την εργασία της, μέχρι που το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε ότι η αρχική της απόλυση ήταν δικαιολογημένη, ειδικά από τη στιγμή που απουσίαζε από την τάξη για το μεγαλύτερο μέρος των δυόμισι δεκαετιών της ως καθηγήτρια σχολείου.

Το ιταλικό υπουργείο Παιδείας υποστήριξε ότι η Cinzia Paolina De Lio απουσίαζε εντελώς από τον χώρο εργασίας της κατά την πρώτη δεκαετία της καθηγητικής της θητείας και δικαιολόγησε τη συνεχή απουσία της τα επόμενα 14 χρόνια με διάφορα έγγραφα, από άδειες μητρότητας και θηλασμού μέχρι άδειες για την παροχή βοήθειας σε ανάπηρα μέλη της οικογένειας. Συνολικά, κατέθεσε πάνω από 100 αιτήσεις για δικαιολογημένη απουσία.

Η ιταλική εφημερίδα La Republica υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ετών, η De Lio κατέθεσε 67 πιστοποιητικά αναρρωτικής άδειας, 16 αιτήσεις για άδεια για προσωπικούς λόγους, 7 περιόδους γονικής άδειας μετ’ αποδοχών, 24 αιτήσεις για να βοηθήσει μέλη της οικογένειας με διάφορες αναπηρίες, 5 αιτήσεις για συμμετοχή σε διάφορα μαθήματα κατάρτισης, δύο άδειες απουσίας για εργατικά ατυχήματα, καθώς και άδειες μητρότητας, θηλασμού και αρκετές αιτήσεις για άδεια για να φροντίσει την υγεία των παιδιών της.

Το 2015, κατά τη διάρκεια μιας από τις λίγες περιόδους που η καθηγήτρια ιστορίας και φιλοσοφίας παρακολούθησε μαθήματα στην Chioggia, κοντά στη Βενετία, οι φοιτητές παραπονέθηκαν για την έλλειψη προετοιμασίας της, καθώς και για τον «τυχαίο και αυτοσχέδιο» τρόπο βαθμολογίας της. Ορισμένοι από τους γονείς παραπονέθηκαν επίσης ότι ήταν απρόσεκτη, προτιμώντας να περνάει τον χρόνο της στο τηλέφωνό της, και ορισμένοι από τους μαθητές σταμάτησαν να παρακολουθούν τα μαθήματά της.

Σχετικά Άρθρα