Σχέδιο δολοφονίας του Πριγκόζιν, αποκαλύπτουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας

 Σχέδιο δολοφονίας του Πριγκόζιν, αποκαλύπτουν οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Χάουαρντ Άλτμαν για το διαδικτυακό περιοδικό «The War Zone», ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, Κιρίλο Μπουντάνοφ, υποστήριξε ότι Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, έχει καταστρώσει σχέδιο για την δολοφονία του ηγέτη της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν μετά την ανταρσία του κατά του Κρεμλίνου.

«Γνωρίζουμε ότι στην FSB ανατέθηκε να τον δολοφονήσει. Θα το καταφέρουν; Θα δούμε εν καιρώ», είπε ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.

Όπως ανέφερε το CNN ο Μπουντάνοφ, περιέγραψε την έκβαση του φερόμενου σχεδίου της FSB ως «ένα μεγάλο ανοιχτό ερώτημα».

«Θα τους πάρει λίγο χρόνο»

«Έτσι σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι πιθανές απόπειρες δολοφονίας δεν θα είναι γρήγορες», είπε. «Θα τους πάρει λίγο χρόνο για να έχουν τις κατάλληλες “προσεγγίσεις” και να φτάσουν στο στάδιο που θα είναι έτοιμοι να προσθέσουν μια τεράστια επιχείρηση… Αλλά για άλλη μια φορά, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είναι ένα μεγάλο ανοιχτό ερώτημα. Θα είναι επιτυχείς; Θα τολμήσουν να εκτελέσουν αυτήν την εντολή;», είπε ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.

Η Ρωσία έκανε πως δεν… είδε το θέμα και δεν έκανε κανένα σχόλιο ως τώρα για τις καταγγελίες που έκανε ο Κιρίλο Μπουντάνοφ.

Μέλος της Wagner ο «στρατηγός Αρμαγεδδών»

Στο μεταξύ το CNN ανέφερε ότι ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, επονομαζόμενος και «στρατηγός Αρμαγεδδών», ήταν μυστικό VIP μέλος της Wagner, επικαλούμενο για τους ισχυρισμούς του, σχετικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι ο Σουροβίκιν, που φημολογείται ότι έχει συλληφθεί, είχε προσωπικό αριθμό μητρώου στη Wagner.

Μάλιστα, ο Σουροβίκιν περιλαμβάνεται στον κατάλογο μαζί με τουλάχιστον άλλους 30 ανώτερους Ρώσους στρατιωτικούς και αξιωματούχους των πληροφοριών, οι οποίοι σύμφωνα φέρονται να είναι επίσης μέλη VIP της Wagner.

Σχετικά Άρθρα