ΣΥΡΙΖΑ/Εκλογή Προέδρου: Το νέο όνομα από τους “προεδρικούς” που ακούγεται για υποψήφια

 ΣΥΡΙΖΑ/Εκλογή Προέδρου: Το νέο όνομα από τους “προεδρικούς” που ακούγεται για υποψήφια

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 12 και θα ορίσει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και την ημερομηνία για την εκλογή νέου προέδρου.

Προβληματισμός υπάρχει για το θέμα της αποχής καθώς μέρος των 170.000 που ψήφισαν τον Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη φορά είναι πολύ πιθανόν να λείπουν διακοπές αφού είναι η καρδιά του καλοκαιριού, ενώ ήδη σημειώνονται και οι πρώτες δηλώσεις αποχώρησης μελών μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Εάν, τελικά, η αποχή είναι μεγάλη σίγουρη θα αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα στην εικόνα του κόμματος.

Οι υποψηφιότητες

Οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι τρία στελέχη θεωρούνται ως επικρατέστερα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Χαρίτσης χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλοι όπως η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης και ο Διονύσης Τεμπονέρας. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το newsit.gr, προστίθεται ακόμη ένα όνομα από την πλευρά των “προεδρικών, αυτό της Όλγας Γεροβασίλη.

Οι διεργασίες είναι διαρκείς και αυτό που επιδιώκεται είναι να καταλήξουν με δυο υποψήφιους έναν από κάθε κορυφαία τάση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσουμε στην κάλπη με 6 – 7 υποψήφιους.

Οι προεδρικοί πάντως εμφανίζονται ακόμα να μην έχουν αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν στις εσωκομματικές διαδικασίες. Πηγές από το περιβάλλον Τσίπρα έλεγαν μάλιστα ότι τις επόμενες μέρες ή ώρες δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα αυτή την φορά από την δική τους τάση.

Σχετικά Άρθρα