Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Π. Αντώνιος – Τι είπε στην απολογία του

 Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Π. Αντώνιος – Τι είπε στην απολογία του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος μετά την απολογία του ενώ με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μία φορά το μήνα σε ΑΤ και εγγύηση 10.000 ευρώ. Νωρίτερα ο πατέρας Αντώνιος έδωσε απολογία τεσσάρων ωρών στην 22η ανακρίτρια για την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση ενώ επί μία ώρα απαντούσε στις ερωτήσεις του εισαγγελέα.

Πριν από την απολογία του κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα. Στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκε και η πρεσβυτέρα η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας που προτάθηκε από την υπεράσπιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια τις προηγούμενες ημέρες εξέτασε στο πλαίσιο της ανάκρισης περίπου 20 πρόσωπα που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο ως μάρτυρες υπεράσπισης του.

Στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται και τουλάχιστον πέντε φιλοξενούμενοι στην Κιβωτό του Κόσμου οι οποίοι-κατά πληροφορίες-κατέθεσαν πως ο 19χρονος τους προσέγγισε για να τους πείσει να καταγγείλουν τον πατέρα Αντώνιο, χωρίς να τους έχει κάνει τίποτα.

Η απολογία του πατέρα Αντώνιου αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση από δύο φιλοξενούμενους στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου ηλικίας 15 και 19 ετών για σεξουαλική κακοποίηση.

Τις καταγγελίες και των δύο αρνείται κατηγορηματικά ο πατέρας Αντώνιος. Συγκεκριμένα ο ιερέας έκανε λόγο για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Ο ιερέας έχει χαρακτηρίσει τις καταγγελίες για «αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες» που η μία αντέγραψε την άλλη, βάση των οποίων αποτέλεσαν τα αόριστα-όπως τα χαρακτηρίζει- κατηγορητήρια.

Κατά πληροφορίες και σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας αρνήθηκε τις κατηγορίες και, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκόμισε, μέσω των συνηγόρων του, βίντεο που όπως υποστηρίζει αποδεικνύει πως την ότι την ημέρα που καταγγέλλει ο 19χρονος ότι τον θώπευσε ο ιερέας, ο πατέρας Αντώνιος βρισκόταν άλλου, όπως και ο καταγγέλλων.

Όταν ερωτήθηκε από την ανακρίτρια σχετικά με τον λόγο που θα είχε ο 19χρονος να στήσει σκευωρία σε βάρος του, ο ιερέας φέρεται να ισχυρίστηκε πως «ο 19χρονος είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά».

Σε κάθε περίπτωση, ο πατέρας Αντώνιος, επικαλούμενος και φωτογραφικό υλικό, υποστηρίζει πως ο 19χρονος έκανε πολυτελή ζωή γεγονός που κατά τον ίδιο αποτελεί ένδειξη ότι ενδεχομένως χρηματίστηκε.

Σχετικά Άρθρα