Βαλτική: 7χρονος έπεσε από πλοίο και η μητέρα του πήδηξε στη θάλασσα να τον σώσει – Νεκροί και οι δύο

 Βαλτική: 7χρονος έπεσε από πλοίο και η μητέρα του πήδηξε στη θάλασσα να τον σώσει – Νεκροί και οι δύο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 7χρονο αγόρι και η μητέρα του στη Βαλτική Θάλασσα. Το αγοράκι έπεσε από πλοίο στη θάλασσα και η μητέρα του πήδηξε στο νερό για να τον σώσει με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο. Μητέρα και γιος βρίσκονταν στο οχηματαγωγό Stena Spirit με σχεδόν 300 επιβάτες το οποίο ταξίδευε από τη Σουηδία στην Πολωνία.

Οι σουηδικές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την τραγωδία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.

Ελικόπτερο του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση διάσωσης

Το πλήρωμα του πλοίου εξέπεμψε σήμα κινδύνου και φέρεται να έκανε αναστροφή για να επιστρέψει στο σημείο όπου έπεσαν η μητέρα και το 7χρονο αγοράκι. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και μία μονάδα του ΝΑΤΟ.

Περίπου μία ώρα αργότερα, η μητέρα βρέθηκε νεκρή στα παγωμένα νερά και 7 λεπτά αργότερα βρέθηκε και το παιδί. Οι σοροί τους ανασύρθηκαν από ελικόπτερο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το αγόρι έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων από το πλοίο.

Η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας, Stena Line, σύμφωνα με τη Daily Mail, μιλώντας σε πολωνικά ΜΜΕ ανέφερε ότι το υλικό από τις κάμερες του πλοίου δεν επιβεβαιώνει ότι η μητέρα πήδηξε στη θάλασσα για να σώσει τον γιο της αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. «Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το αν αυτό οφείλεται σε δυσλειτουργία του πλοίου» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα