Οργή Ερντογάν για το κάψιμο του Κορανίου: Θα δείξουμε την αντίδρασή μας με τον πιο έντονο τρόπο

 Οργή Ερντογάν για το κάψιμο του Κορανίου: Θα δείξουμε την αντίδρασή μας με τον πιο έντονο τρόπο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τη Σουηδία επειδή επέτρεψε να πραγματοποιηθεί διαδήλωση κατά την οποία έκαψαν αντίτυπο του Κορανίου, του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων. «Θα διδάξουμε στους αλαζόνες Δυτικούς ότι η προσβολή των μουσουλμάνων δεν είναι θέμα ελευθερίας έκφρασης», δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι καταδικάζει το περιστατικό «με τον πιο έντονο τρόπο». «Η Τουρκία δεν θα υποκύψει ποτέ σε προκλήσεις ή απειλές», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Θα δείξουμε την αντίδρασή μας με τον πιο έντονο τρόπο μέχρι να διεξαχθεί μια αποφασιστική μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και των εχθρών του Ισλάμ», τόνισε.

«Όσο και όσοι διαπράττουν αυτό το έγκλημα, όσοι το επιτρέπουν υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της σκέψης, όσοι κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτήν την ανέχεια δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους», είπε ο πρόεδρος.

Η σκληρή ομιλία του Ερντογάν έρχεται μια εβδομάδα πριν οι κορυφαίοι διπλωμάτες της Τουρκίας και της Σουηδίας συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την προσπάθεια ένταξης της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ.

Καταδίκη και από τον Φιντάν

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε επίσης το κάψιμο σελίδων από το Κοράνι στη Σουηδία την Τετάρτη ως «κακή» και «καταφρόνητη».

«Καταδικάζω την απεχθή πράξη που διαπράχθηκε κατά του Ιερού μας Βιβλίου, του Ιερού Κορανίου, την πρώτη ημέρα του Eid al-Adha», έγραψε στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.

Σχετικά Άρθρα