Δούρου: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα είχε προδιαγραφεί από το βράδυ των εκλογών

 Δούρου: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα είχε προδιαγραφεί από το βράδυ των εκλογών

Για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε η Ρένα Δούρου, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή Live News στο Mega. Όπως είπε η Ρένα Δούρου, απουσιάζει από τη χώρα από τη Δευτέρα, λόγω της συνεδρίασης της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου, έτσι δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συμβαίνει και λάμβανε τόσες ειδοποιήσεις και μηνύματα στο κινητό της.

«Δεν το γνωρίζαμε(σ.σ πως θα παραιτηθεί) και τώρα που είμαστε πιο ψύχραιμοι θα δούμε πως η απόφασή του Αλέξη Τσίπρα είναι μια γενναία απόφαση, η οποία είχε προδιαγραφεί στις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής. Εάν κάποιος ήθελε να τον ακούσει, θα το καταλάβαινε. Είναι μία απόφαση που δείχνει το μέγεθος του ανδρός και είναι μία απόφαση που είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ένας άνθρωπος που αναλαμβάνει πάντα πλήρως την ευθύνη».

Στη συνέχεια η κ. Δούρου, απάντησε και στο ποιος θα αναλάβει από εδώ και πέρα την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως πρέπει ως κόμμα να ανταποκριθούν στον ρόλο τους και σε αυτό που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν νομίζω πως αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να θεωρεί πως μπορεί να τρέξει για να μπει στη θέση του Αλέξη Τσίπρα. Πρέπει να ανταποκριθούμε στον ρόλο μας και σε αυτό που μας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Τώρα δεν υπάρχει κάποιος όχι γατί κρύβεσαι αλλά γιατί ακούσαμε πολύ σοβαρά αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας».

Η κα Δούρου αναφέρθηκε και στην δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Ξαφνιάστηκα με τη δήλωση του πρωθυπουργού. Θα μπορούσαν να τον συμβουλέψουν διαφορετικά, αν και δεν χρειάζεται γιατί είναι αυτονόητο να σέβεσαι την αποχώρηση του πολιτικού σου αντιπάλου. Εμπάθεια και καμία γενναιοδωρία. Να μην βιαστεί κανείς να ξεγράψει την Αριστερά»

Σχετικά Άρθρα