Viral η καταγγελία φοιτητή στην Κίνα – Ζήτησε πάπια, αλλά έφαγε… ποντικό με ρύζι

 Viral η καταγγελία φοιτητή στην Κίνα – Ζήτησε πάπια, αλλά έφαγε… ποντικό με ρύζι

Ένα πιάτο με ρύζι που σερβίρεται σε καφετέρια τεχνικού κολεγίου της Κίνας, το οποίο περιείχε αυτό που ένας μαθητής ισχυρίστηκε ότι ήταν το κεφάλι ενός νεκρού ποντικιού σε ένα viral βίντεο, προκάλεσε νέες τις ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων στις σχολικές καντίνες της Κίνας.Η εφημερίδα ανέφερε ότι ένας άγνωστος φοιτητής στο Πολυτεχνικό Κολλέγιο Jiangxi Industry στην επαρχία Jiangxi στη νοτιοανατολική Κίνα σοκαρίστηκε όταν βρήκε το αντικείμενο στο γεύμα του την 1η Ιουνίου.

Σε ένα viral βίντεο που τράβηξε ο μαθητής, φαίνεται να μαζεύει το κεφάλι του ποντικιού με τα ξυλάκια του, με ορατά δόντια, μάτια και μύτη.

«Τα δόντια, τα βλέπεις; », είπε ο μαθητής στο βίντεο.

Ο μαθητής μοιράστηκε το βίντεο στο διαδίκτυο και ανέφερε το περιστατικό στην καντίνα. Σε απάντηση στις διαδικτυακές εικασίες που προκλήθηκαν από το βίντεο, το κολέγιο κάλεσε το τοπικό ρυθμιστικό τμήμα τροφίμων για να πραγματοποιήσει έλεγχο ασφάλειας τροφίμων στην καντίνα.

Οι αστυνομικοί αξιολόγησαν το αντικείμενο και ανέφεραν ότι ήταν ένα κομμάτι μαγειρεμένο λαιμό πάπιας.

«Είναι ένας λαιμός πάπιας, όχι ένα κεφάλι ποντικιού», είπε ένας επιθεωρητής ασφάλειας τροφίμων, ο επώνυμος Jiang, αφού η ομάδα εξέτασε το πιάτο, αλλά συλλέχθηκαν περισσότερα δείγματα για περαιτέρω δοκιμές.

Στις 3 Ιουνίου, μετά την επιθεώρηση της καντίνας, το κολέγιο εξέδωσε δημόσια ανακοίνωση λέγοντας ότι είχε καθαριστεί από τυχόν παραβιάσεις ασφάλειας και υγιεινής.

Η διοίκηση του κολεγίου είπε ότι το βίντεο που κοινοποιήθηκε από τον φοιτητή είχε βλάψει σοβαρά τη φήμη του και ζήτησε από τον φοιτητή να διευκρινίσει το θέμα στο διαδίκτυο.

Μετά από πολλά σκάνδαλα υγιεινής τα τελευταία χρόνια, το περιστατικό έχει αναζωπυρώσει μακροχρόνιες ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κίνας. Το κολέγιο υποσχέθηκε επίσης να βελτιώσει τη διαχείριση της υγιεινής των τροφίμων στην καντίνα για να καθησυχάσει τους μαθητές και το προσωπικό.

Ωστόσο, πολλοί που είδαν το βίντεο του «ξένου αντικειμένου» στο ρύζι δεν ήταν πεπεισμένοι ότι ήταν μια ανοιχτή και κλειστή υπόθεση. Τη στιγμή της σύνταξης, η ανάρτηση ειδήσεων του Weibo με την ιστορία είχε λάβει σχεδόν 3.500 σχόλια.

Ένα άτομο ρώτησε: «Πώς έγινε ο λαιμός της πάπιας να βγάλει δόντια;»

Ένας άλλος χρήστης ρώτησε: «Το ξένο αντικείμενο έχει επίσης μύτη και μάτια. πώς μπορώ να πιστέψω ότι είναι απλώς ένας λαιμός;»

Περίεργες ιστορίες υγιεινής τροφίμων συχνά τράβηξαν την προσοχή του κοινού στην Κίνα. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, μια γυναίκα στη νοτιοδυτική Κίνα διχάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ηπειρωτικής χώρας, αφού αποκάλυψε ότι έπλυνε τα πιάτα της σε γουρουνόψαρο.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, μια ομάδα φοιτητών σε ένα πανεπιστήμιο στη νότια Κίνα σφύριξε στο διαδίκτυο σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων στην καντίνα του πανεπιστημίου με στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, αφού φοιτητές βρήκαν κατσαρίδες και σκουλήκια στο φαγητό τους ενώ έτρωγαν. – South China Morning Post

Τ

Σχετικά Άρθρα