Τα μηνύματα Μητσοτάκη – Γκάζι για τις μεταρρυθμίσεις – Οι άμεσες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

 Τα μηνύματα Μητσοτάκη – Γκάζι  για τις μεταρρυθμίσεις – Οι άμεσες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

«Περιοδείες» στα υπουργεία ξεκινάει ο πρωθυπουργός απο σήμερα. Μετά το σημερινό πανηγυρικό υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μοιράσει τους περιβόητους «μπλε φακέλους» στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που θα περιέχουν όλες τις στρατηγικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. 

Ο πρωθυπουργός θα δώσει το στίγμα το οποίο θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις κινήσεις των υπουργών του, εκπέμποντας προς αυτούς το μήνυμα της σκληρής κι αποτελεσματικής δουλειάς,  χωρίς ίχνος αλαζονείας. Θα ζητήσει από τους νέου υπουργούς να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα των πολιτών και θα τους προτρέψει να «σηκώσουν τα μανίκια» και να παράξουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην «επόμενη ημέρα» των εκλογών και κάνουν λόγο για άμεση εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής ατζέντας με έντονο το κοινωνικό πρόσωπο, με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Στην παρθενική συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει το αρχικό πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης και οι κυβερνητικές προτεραιότητες θα τεθούν στις προγραμματικές δηλώσεις την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Εξάλλου, από την επόμενη εβδομάδα, όταν η κυβέρνηση λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης, ξεκινάει άμεσα και νομοθετικό έργο. 

Τα υπουργεία «αιχμής» για τη νέα κυβέρνηση είναι το Υπουργείο Οικονομίας, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει εκ νέου τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας, με ισχυρές παραμέτρους την προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση του εισοδήματος,  την περαιτέρω μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας. 

Το πόσο μεγάλη σημασία δίνει ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Οικονομικών φάνηκε απο το γεγονός πως έχρισε «τσάρο» της Οικονομίας τον Κωστή Χατζηδάκη, έναν απόλυτα επιτυχημένο υπουργό και άνθρωπο των «ειδικών και των δύσκολων αποστολών». Μάλιστα, με απόφαση του πρωθυπουργού το Υπουργείο Οικονομικών είναι το πρώτο τη τάξει υπουργείο στην κατάταξη. Η τεράστια σημασία που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συγκεκριμένο υπουργείο αποτυπώνεται και απο το γεγονός πως επέλεξε να ξεκινήσει τον κύκλο των επισκέψεων που προγραμματίζει στα υπουργεία απο την οδό Νίκης.

Η δομή του υπουργείου Οικονομικών, με την συμβολή του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Παπαθανάση και των δύο υφυπουργών του Χάρη Θεοχάρη και του Θάνου Πετραλιά – που και οι δύο γνωρίζουν καλά κάθε «γωνιά» του υπουργείου, – σηματοδοτεί πως το Μέγαρο Μαξίμου έχει ανεβάσει πολύ τις προσδοκίες του για το συγκεκριμένο υπουργικό πόστο.  

Σχετικά Άρθρα